Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/05/2021 00:56:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu, Molins i Mollet valoren positivament la solució proposada per Renfe i ADIF per evitar el tall del pas de cautxú entre andanes

26/03/2021
Lectures: 836
Sant Feliu, Molins i Mollet valoren positivament la solució proposada per Renfe i ADIF per evitar el tall del pas de cautxú entre andanes

Renfe i ADIF han fet arribar una resposta a la petició feta pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions i evitar així la pèrdua d'accessibilitat que implicava el seu tancament. 

Les dues entitats han treballat en la creació i aplicació d'un nou protocol de circulació que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas per les tres localitats afectades. 

Amb aquesta mesura es disminueix l'actual categoria de risc de la passarel·la d'"alt" a "moderat", i permet mantenir-la aplicant sense problema el Reial Decret 929/2020 sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries. Així, les persones que ho necessitin per qüestions de mobilitat, i sempre extremant les precaucions, podran utilitzar aquest pas entre andanes.

Renfe ha comunicat a l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz; que aquesta decisió es produeix després que ambdós organismes hagin mantingut una reunió aquest divendres 26 de març per donar resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès, en què se'ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d'aquest pas, donades les situacions particulars dels tres municipis. 

L'alcaldessa ha expressat la satisfacció per la decisió presa afirmant que "la solució que ens aporta Renfe i Adif de poder disminuir la velocitat dels trens i poder senyalitzar aquest pas que passa a ser 'moderat' en la seva perillositat ens sembla factible i satisfactori en certa manera perquè suposarà que, amb precaució, qualsevol persona pugui creuar per aquest pas entre vies". 

Tot i així, Muñoz recorda la provisionalitat d'aquesta solució "entenent que és transitòria, ja que la nostra solució definitiva a l'accessibilitat és l'inici de les obres de soterrament, la construcció de l'estació provisional que ja serà plenament accessible per ambdues bandes i el futur després del soterrament de les vies del tren amb l'estació plenament acabada i accessible". 

L'alcaldessa de Sant Feliu també ha volgut agrair "a tots els agents implicats que hem treballat de valent per aconseguir aquesta solució", que permetrà la ciutadania "continuar creuant aquest pas de manera més segura". 

Ara, es resta a l'espera de la data exacta d'implementació del nou protocol, que es realitzarà properament i que serà visible quan es canviï la senyalització actual; que passarà de prohibir el pas a recomanar un creuament amb precaució. Aquest canvi suposarà també la retirada del personal de seguretat actualment present a l'estació.

Actualització: en data d'1 d'abril s'ha comunicat que el pas de cautxú entre andanes a l'estació de Sant Feliu es podrà tornar a creuar a partir de divendres 2 d'abril

El Ple municipal va exigir de manera unànime solucions al tall del pas

L'anunci es produeix després d'una llarga llista d'accions de reivindicació i recerca de solucions liderades per l'Ajuntament de Sant Feliu en els darrers dies. La darrera es va produir tot just un dia abans del comunicat de Renfe i ADIF, quan la Junta de Portaveus va presentar una moció d'urgència en el Ple celebrat el 25 de març per exigir solucions al tall del pas de cautxú entre andanes a l'estació de tren de Sant Feliu. Muñoz també va explicar la cronologia d'accions pel tancament del pas que inclou, entre d'altres, un comunicat institucional o una reunió conjunta de l'alcaldessa i els alcaldes de Molins de Rei i Mollet del Vallès amb Mayte Castillo, Directora de Rodalies de Catalunya.

La Generalitat també es va unir a la petició de solucions urgents

Dimecres 24 de març el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va adreçar una carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana perquè s'apliquin mesures alternatives per garantir l'accés a les persones amb mobilitat reduïda en les estacions amb problemes de mobilitat. En el document, Gavín s'uneix a les reclamacions dels ajuntaments de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Mollet del Vallès, per tal que de forma urgent es donin solucions que pal·liïn els perjudicis ocasionats per la mesura. També insta el Ministeri a acordar urgentment els protocols d'actuació per a l'atenció de les persones amb mobilitat reduïda, i a què s'accelerin les actuacions de remodelació o de soterrament de la via pendents, per tal de posar fi als problemes d'accessibilitat i de seguretat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior