Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/05/2021 00:40:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Jornades especials de donació de sang el 19 i 20 de d'abril al Centre Cívic Les Tovalloles

12/04/2021
Lectures: 291
Jornades especials de donació de sang el 19 i 20 de d'abril al Centre Cívic Les Tovalloles

Sant Feliu forma part del conjunt de municipis que han ofert els seus equipaments per garantir les donacions de sang a Catalunya durant els mesos que s'han requerit ubicacions específiques a causa de la pandèmia. Dilluns 19 i dimarts 20 d'abril, el Centre Cívic Les Tovalloles (riera de la Salut, 7) comptarà de nou amb un espai de donació de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h. Les persones que vulguin donar hauran de reservar dia i hora a donarsang.gencat.cat.

Durant l'epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. Amb la represa d'intervencions i tractaments ajornats, la demanda de sang s'incrementa. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l'alta activitat transfusional derivada de l'increment d'actuacions mèdiques.

Per tot això, la donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

Mesures de prevenció i seguretat excepcionals

El Banc de Sang i Teixits, organisme pertanyent al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat sanitàries i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d'altres accions, les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones, els prenen la temperatura en arribar i tenen un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari.

Cal recordar, a més, que la donació de sang és segura, atès que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior