Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/05/2021 23:11:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Ajornada la presentació del llibre 'Les santfeliuenques i la història de la ciutat'

16/04/2021
Lectures: 878
Ajornada la presentació del llibre 'Les santfeliuenques i la història de la ciutat'

Davant les previsions de pluja per aquest dimecres, queda ajornada la presentació del llibre Les santfeliuenques i la història de la ciutat, de M. Luz Retuerta, que havia de tenir lloc aquesta tarda a les 18 h, a la plaça del Vuit de Març.

Lamentem molt haver d'ajornar l'acte, però l'organització d'aquests tipus d'activitats, amb l'actual situació epidemiològica, dificulta molt les alternatives. 

La nova data fixada és el dimarts, 27 d'abril de 2021, a les 18 h a la plaça del Vuit de Març.

Les santfeliuenques i la història de la ciutat

Aquesta obra literària, escrita per la directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, M. Luz Retuerta, és un reconeixement i memòria a les dones que han viscut i treballat a Sant Feliu. L'escriptora Carme Sanmartí, doctora en Història contemporània i especialista en perspectiva de gènere, presentarà el llibre.

A l'acte també hi assistirà l'alcaldessa, Lídia Muñoz; la regidora de Feminisme i LGTBI+, Loren Rider; l'autora del llibre, M. Luz Retuerta, i l'autora del nou mural de la plaça del Vuit de Març, Anna Repullo.

El treball està dividit en 17 capítols i té una estructura temàtica. Els capítols, amb titulació en gerundi, posen en valor la importància i dedicació de les dones en els diferents sectors, com ara Arrelant-se a la terra (dedicat a les pageses), Migrant (les dones migrants), Comunicant (les primeres periodistes) o Experiment i Investigant (les primeres científiques). L'autora fa un recorregut històric dins de cada capítol.

M. Luz Retuerta va explicar l'origen del llibre en una entrevista al programa La Soca de Ràdio Sant Feliu (minut 33): "Tot va venir perquè, la tardor de l'any passat, la Setmana del Patrimoni va ser sobre les dones, i finalment, per raó de la pandèmia, les activitats no es van fer. Des de l'Arxiu teníem prevista una exposició virtual sobre les dones i la història, i vaig pensar: 'Pot ser un projecte molt maco, i més aprofundit, s'hauria de fer un llibre". 

En l'acte també es presentarà el mural que l'artista santfeliuenca Anna Repullo va pintar en el marc dels actes organitzats per l'Ajuntament per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El mural mesura aproximadament 60 metres, té per títol Les dones de Sant Feliu hem mogut, movem, i mourem el món, i està inspirat en el llibre que el 21 d'abril es presenta. Podeu veure el mural a la galeria de Facebook.

Aforament limitat per la Covid-19

L'aforament a l'acte està limitat per les restriccions per la Covid-19, i es farà seguint totes les mesures de prevenció establertes.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior