Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/05/2021 23:08:18

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Es prorroguen les mesures de contenció de la Covid-19 fins al 26 d'abril

16/04/2021
Lectures: 595
Es prorroguen les mesures de contenció de la Covid-19 fins al 26 d'abril

El PROCICAT ha aprovat divendres 16 d'abril prorrogar les actuals mesures contra la Covid-19 fins al pròxim dia 26. Per tant, es manté durant uns dies més el confinament comarcal, tot i que s'està estudiant modificar les restriccions de mobilitat en funció de la situació epidemiològica de cada territori.

Des del PROCICAT també s'ha anunciat que s'observa un cert estancament tant en el creixement de l'epidèmia, com en l'increment d'ocupació a les UCI. Com a conseqüència, i sempre des d'una posició prudencial, es podria tornar a començar el procés de reobertura a partir del 26 d'abril.

Mobilitat                                                                 

Queda restringida a l'àmbit comarcal durant tots els dies de la setmana, tret de motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar. També es manté en tot el territori el confinament nocturn de 22 de la nit a 6 h del matí, excepte per causes justificades.

Interacció social

Les reunions han de ser de màxim 6 persones en els espais públics oberts, i de 4 en espais públics tancats. A més, en espais privats només es permetran reunions de convivents.

Les trobades en espais tancats estan restringides al màxim i limitades en cas de persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Educació

A les universitats es permet la presencialitat simultània fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

Pel que fa a Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades, s'ha de reduir l'activitat presencial en base a aforaments i límits establerts.

Continua la plena presencialitat a ESO, primària i infantil.

Activitats extraescolars i educació en el lleure

Estan permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Esport

Les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i piscines segueixen oberts amb un aforament màxim del 50%.

Les instal·lacions i equipaments d'interior també continuen amb un aforament del 30%. Si no hi ha ventilació i qualitat de l'aire reforçada es limita l'aforament a 6 persones i és obligatori l'ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestidors.

Permeses les competicions regulars federades, a més de les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

Permeses també les competicions regulars federades a qualsevol edat, a més de les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents a l'aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

Comerç

Permesa l'obertura tots els dies amb el 30% de l'aforament en petit comerç, establiments, i mercats no sedentaris independentment de la seva activitat.

Els establiments, centres i locals comercials de més de 800 m² hauran d'aplicar l'aforament sobre aquesta superfície màxima establint sistemes de control d'aforament i fluxos d'accessos.

Restauració

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limiten els comensals a 4 per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L'horari es manté de 07.30 h a 17 h de manera ininterrompuda. La resta d'horari es podrà recollir el menjar a l'establiment o demanar lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o reforçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limita a 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. 

Cultura

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, segueixen oberts amb les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació que al punt anterior. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.

Permeses les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les limitacions d'aforament del 50% i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada.

Activitats recreatives

Oberts els salons de jocs, casinos i sales de bingo amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). Els clients hauran d'ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració en aquests locals.

Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

Els parcs infantils poden estar oberts fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

Tancats els espais infantils lúdics interiors i parcs d'atraccions.

Actes religiosos

Aforament limitat al 30% de la capacitat total, amb un màxim de 500 persones. Si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima, el màxim és de 1.000 persones.

No es faran excepcions per a la celebració del Ramadà, que comença el dilluns 12 d'abril.

Per a més informació, consulteu les mesures al Canal Salut.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior