Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/05/2021 22:58:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Procicat decreta el final del confinament comarcal, entre d'altres mesures

23/04/2021
Lectures: 605
El Procicat decreta el final del confinament comarcal, entre d'altres mesures

El Procicat ha aprovat noves restriccions a Catalunya i canvis en les mesures a partir del 26 d'abril i fins al 3 de maig. Entre aquests destaca l'aixecament del confinament comarcal a partir d'aquesta data, que permet la mobilitat lliure per tot Catalunya després que les dades de l'evolució de la pandèmia confirmin que la situació epidemiològica s'ha estabilitzat i millora lleugerament.

També podran reobrir els restaurants als centres comercials, les grans superfícies podran treballar sense limitar l'espai i es recuperaran les classes presencials al batxillerat i cicles formatius. L'horari per a restaurants i bars no canvia: continua sent de 7.30 a 17 h de forma ininterrompuda. A continuació, un resum de les mesures vigents amb els canvis incorporats arran d'aquest anunci.

Mobilitat                                                                 

Lliure mobilitat interna a Catalunya. Es manté el confinament perimetral de tot Catalunya, amb l'única excepció de la mobilitat essencial. Es manté també el confinament nocturn de 22 a 6 h.

Interacció social

Les reunions i trobades familiars i de caràcter social limitades a un màxim de 6 persones. La limitació a 6 persones no afecta una única bombolla de convivència. (canvi)

Les trobades en espais tancats estan restringides al màxim i limitades en cas de persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Educació

En els estudis de batxillerat i cicles formatius es reprèn tota l'activitat presencial.

A les universitats es permet la presencialitat simultània fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

Continua la plena presencialitat a ESO, primària i infantil.

Activitats extraescolars i educació en el lleure

Estan permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Es permet el lleure educatiu a les etapes infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, i també les activitats de lleure inclusiu dirigides a persones amb discapacitats, amb limitació de grups de 6 persones com a màxim.

Esport

Obertura d'instal·lacions i equipaments esportius amb un aforament del 50% en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure i en espais tancats.

En els equipaments en espais tancats que acreditin condicions de ventilació reforçades d'acord amb l'annex 1, es permeten activitats grupals de més de 6 persones amb el límit de l'aforament al 50% i l'ús de mascareta. Si no es garanteix la ventilació reforçada, s'ha de mantenir el límit de grups de 6 persones inclòs monitor. Aquesta limitació no afecta les activitats esportives federades ni l'esport escolar (llicència de consell esportiu), en què es pot entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses, sempre amb subjecció al pla sectorial corresponent.

Es permet la presència de públic a les competicions esportives, excepte les competicions d'àmbit estatal i internacional de futbol i bàsquet de caràcter professional, amb les següents condicions:

  • A l'aire lliure, amb un aforament del 50% de l'autoritzat i un nombre màxim de 1.000 persones.
  • En espais tancats, amb un aforament del 50% de l'autoritzat i un nombre màxim de 500 persones. S'ha de garantir la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis. (canvi)
  • En instal·lacions i equipaments en espais tancats es permet un màxim de 1.000 persones, respectant el límit de l'aforament al 50% (canvi), sempre que es compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i es garanteixin les mesures de control d'aglomeracions promulgades pel Procicat.

Permeses les competicions regulars federades, a més de les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

Comerç

Establiments comercials, sense limitació de superfície de venda i amb un 30% de l'aforament autoritzat.

Els establiments dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials poden obrir sense limitació de superfície de venda i amb un 30% de l'aforament autoritzat.

Represa d'activitats de parcs de jocs (chiquiparks) amb un aforament del 30% i sense restauració.

Restauració

Obertura de la restauració als centres comercials.

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limiten els comensals a 4 per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L'horari es manté de 07.30 h a 17 h de manera ininterrompuda. La resta d'horari es podrà recollir el menjar a l'establiment o demanar lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o reforçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limita a 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Cultura

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, segueixen oberts amb les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació que al punt anterior. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.

Permeses les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les limitacions d'aforament del 50% i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada.

Activitats recreatives

Oberts els salons de jocs, casinos i sales de bingo amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). Els clients hauran d'ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració en aquests locals.

Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

Els parcs infantils poden estar oberts fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

Tancats els espais infantils lúdics interiors i parcs d'atraccions.

Actes religiosos

50% de l'aforament amb un màxim de 1.000 persones, sempre que siguin a l'aire lliure o en espais tancats on s'apliquin les mesures de ventilació reforçada, el control d'accessos i aglomeracions, i es desenvolupin de forma estàtica.

En la resta de cerimònies i actes que no tinguin ventilació reforçada, es manté el 50% d'aforament i un màxim de 500 persones.

Per a més informació, consulteu les mesures al Canal Salut.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior