Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/05/2021 01:06:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Procicat prorroga les mesures contra la Covid-19 fins al 8 de maig

03/05/2021
Lectures: 268
El Procicat prorroga les mesures contra la Covid-19 fins al 8 de maig

El Procicat va anunciar divendres 30 d'abril la seva decisió de prorrogar les mesures vigents fins el 8 de maig. Només s'introdueixen dos canvis: d'una banda, la supressió del límit del tancament de parcs infantils a les 20 h per tal d'aprofitar la llum solar. De l'altra, s'autoritza la celebració d'assemblees d'entitats esportives amb limitacions d'aforament del 50% i amb un màxim de 500 persones, si se celebren a espais interiors, o de 1.000 si són a l'aire lliure o a sales amb ventilació reforçada.

Amb aquestes novetats, a continuació s'ofereix l'actualització de les restriccions per sectors:  

Mobilitat                                                                 

Lliure mobilitat interna a Catalunya. Es manté el confinament perimetral de tot Catalunya, amb l'única excepció de la mobilitat essencial. Es manté també el confinament nocturn de 22 a 6 h.

Interacció social

Les reunions i trobades familiars i de caràcter social limitades a un màxim de 6 persones. La limitació a 6 persones no afecta una única bombolla de convivència. (canvi)

Les trobades en espais tancats estan restringides al màxim i limitades en cas de persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Educació

En els estudis de batxillerat i cicles formatius es reprèn tota l'activitat presencial.

A les universitats es permet la presencialitat simultània fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

Continua la plena presencialitat a ESO, primària i infantil.

Activitats extraescolars i educació en el lleure

Estan permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Es permet el lleure educatiu a les etapes infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, i també les activitats de lleure inclusiu dirigides a persones amb discapacitats, amb limitació de grups de 6 persones com a màxim.

Esport

Obertura d'instal·lacions i equipaments esportius amb un aforament del 50% en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure i en espais tancats.

En els equipaments en espais tancats que acreditin condicions de ventilació reforçades d'acord amb l'annex 1, es permeten activitats grupals de més de 6 persones amb el límit de l'aforament al 50% i l'ús de mascareta. Si no es garanteix la ventilació reforçada, s'ha de mantenir el límit de grups de 6 persones inclòs monitor. Aquesta limitació no afecta les activitats esportives federades ni l'esport escolar (llicència de consell esportiu), en què es pot entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses, sempre amb subjecció al pla sectorial corresponent.

Es permet la presència de públic a les competicions esportives, excepte les competicions d'àmbit estatal i internacional de futbol i bàsquet de caràcter professional, amb les següents condicions:

  • A l'aire lliure, amb un aforament del 50% de l'autoritzat i un nombre màxim de 1.000 persones.
  • En espais tancats, amb un aforament del 50% de l'autoritzat i un nombre màxim de 500 persones. S'ha de garantir la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis. (canvi)
  • En instal·lacions i equipaments en espais tancats es permet un màxim de 1.000 persones, respectant el límit de l'aforament al 50% (canvi), sempre que es compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i es garanteixin les mesures de control d'aglomeracions promulgades pel Procicat.

S'autoritza la celebració d'assemblees d'entitats esportives amb limitacions d'aforament del 50% i amb un màxim de 500 persones, si se celebren a espais interiors, o de 1.000 si són a l'aire lliure o a sales amb ventilació reforçada.

Permeses les competicions regulars federades, a més de les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

Comerç

Establiments comercials, sense limitació de superfície de venda i amb un 30% de l'aforament autoritzat.

Els establiments dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials poden obrir sense limitació de superfície de venda i amb un 30% de l'aforament autoritzat.

Represa d'activitats de parcs de jocs (chiquiparks) amb un aforament del 30% i sense restauració.

Restauració

Obertura de la restauració als centres comercials.

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limiten els comensals a 4 per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L'horari es manté de 07.30 h a 17 h de manera ininterrompuda. La resta d'horari es podrà recollir el menjar a l'establiment o demanar lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o reforçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limita a 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Cultura

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, segueixen oberts amb les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació que al punt anterior. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.

Permeses les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les limitacions d'aforament del 50% i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada.

Activitats recreatives

Oberts els salons de jocs, casinos i sales de bingo amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). Els clients hauran d'ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració en aquests locals.

Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

Supressió del límit del tancament de parcs infantils a les 20 h per tal d'aprofitar la llum solar

Tancats els espais infantils lúdics interiors i parcs d'atraccions.

Actes religiosos

50% de l'aforament amb un màxim de 1.000 persones, sempre que siguin a l'aire lliure o en espais tancats on s'apliquin les mesures de ventilació reforçada, el control d'accessos i aglomeracions, i es desenvolupin de forma estàtica.

En la resta de cerimònies i actes que no tinguin ventilació reforçada, es manté el 50% d'aforament i un màxim de 500 persones.

Per a més informació, consulteu les mesures al Canal Salut.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior