Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 08:43:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Conseller Bernat Solé visita Sant Feliu en reconeixement a la seva tasca en transparència i bon govern

12/05/2021
Lectures: 534
El Conseller Bernat Solé visita Sant Feliu en reconeixement a la seva tasca en transparència i bon govern

El Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha visitat dimecres 12 de maig l'Ajuntament de Sant Feliu, després d'haver lliurat dilluns el segell InfoParticipa en reconeixement a la tasca desenvolupada per la nostra administració en matèria de transparència i govern obert.

El Conseller ha destacat que "L'Ajuntament de Sant Feliu és exemplar en matèria de transparència gràcies al seu compromís per apropar la seva gestió a la ciutadania. Fruit d'això ha estat guardonat amb el segell InfoParticipa amb el 100% dels indicadors. L'Ajuntament de Sant Feliu porta treballant molts anys, i amb la pandèmia ha incrementat els esforços per tal que tothom pugui tenir accés a la informació i a la tramitació. A més, l'aposta de governança oberta queda demostrada amb els processos participatius en els gran projectes de ciutat com el Soterrament".

Després de la reunió mantinguda amb el Conseller, Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu, ha volgut remarcar que "fer una administració oberta vol dir tenir molt clar que representem a la ciutadania, que aquestes dades no ens pertanyen, sinó que pertanyen a tota la ciutat i que han de ser el major d'accessibles possibles per a tothom en qualsevol moment". Muñoz també ha volgut posar en valor l'Ajuntament com a impulsor de ciutat participativa, fins i tot en temps de confinament: "El projecte de participació del Soterrament i sobretot, ara, el del Pacte de Ciutat, ens han posat a prova i aquest últim, tot i el confinament, ha comptat amb la participació de la ciutadania amb tot el que suposa la distància, la bretxa digital i vista la importància del projecte".

Oriol Bossa, primer tinent d'alcaldia i president de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, també ha volgut destacar la tasca realitzada durant anys a l'Ajuntament de Sant Feliu i que ha culminat amb l'adaptació durant el confinament: "La pandèmia ens va posar a prova, i ha fet que l'ajuntament s'adaptés a una velocitat rècord, tant amb la implementació del teletreball com amb l'atenció ciutadana, que sempre va ser coberta com mostren els indicadors i no es va deixar d'atendre a ningú. Són els fruits de molts anys de treball en els deures que tenim com a administració pública".

La visita institucional, que s'ha iniciat amb la signatura al llibre d'honor, ha seguit amb una reunió on, a més dels esmentats, hi han participat Mario Alguacil Sanz, director de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i Ascen Moro Cordero, cap Departament Govern Obert Ajuntament Sant Feliu de Llobregat.

Sant Feliu, una administració propera a la ciutadania

Mitjançant Acord de Junta de Govern Local de data 27 de febrer de 2019 es va aprovar l'Estratègia Integral de Govern Obert de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que vol esdevenir una administració oberta, que ret comptes a la ciutadania, digital, sostenible, ètica i social, amb la finalitat de generar un marc de confiança i seguretat, garantint el compliment de tota la normativa de privacitat i seguretat, contribuint a la implementació de l'Agenda 2030 i, més específicament, a l'assoliment de l'ODS16, sobre la construcció d'institucions sòlides, eficaces, responsables i transparents. Aquesta planificació, ja està recollida com a un dels eixos principals del Pla d'Actuació de Mandat.

L'Estratègia Digital de Govern Obert de Sant Feliu també contempla una administració centrada en una nova relació amb la ciutadania, que alhora atengui les demandes emergents de la societat tant pel que fa a la forma (oberta i transparent) com al fons (procés i producte) en la seva activitat administrativa i en la producció i prestació de serveis.

La visita ha conclòs amb la intenció d'ambdues institucions de consolidar el compromís per tal de garantir els màxims nivells de qualitat acomplint amb els objectius establerts en el Pla d'Actuació de Mandat de l'Ajuntament, així com els estàndards supramunicipals, reconeguts amb el segell InfoParticipa o el de Reconeixements d'administració oberta que atorga anualment el Consorci AOC a les administracions capdavanteres en la transformació digital. Ambdós premis rebuts enguany per l'Ajuntament de Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior