Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 08:00:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Policia Local i Trànsit desenvolupen una campanya de control a vehicles de mobilitat personal

13/07/2021
Lectures: 458
Policia Local i Trànsit desenvolupen una campanya de control a vehicles de mobilitat personal

Policia Local ha participat en la campanya d'abast territorial coordinada el Servei Català de Trànsit (SCT) sobre el bon ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). La iniciativa, que es va portar a terme a Sant Feliu del 5 a l'11 de juliol, promou la prevenció de conductes de risc i s'uneix a les diferents actuacions d'informació i sanció que la Policia ha portat a terme en els darrers mesos des de l'aprovació de la preceptiva Ordenança municipal.

S'han realitzat diferents controls per evitar entre d'altres la circulació indeguda per voreres, la circulació amb més d'una persona en aquest tipus de vehicles, l'ús d'auriculars i telèfons mòbils, o la circulació de nit o en situacions amb poca visibilitat sense llum o elements reflectants. Els conductors i conductores d'aquest tipus de vehicles tenen l'obligació de sotmetre's a proves d'alcohol i drogues. Des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat es recomana l'ús de casc i d'altres elements de protecció que, hores d'ara, no és obligatori. Les dades recollides durant tota la setmana serviran per fer un treball estadístic a nivell català i que es visualitzarà després d'haver-los analitzat.

Mobilitat sostenible

El mes de febrer l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va començar una campanya pedagògica per fomentar el bon ús dels patinets elèctrics i altres VMP, un pas més per promoure els diversos modes de transport sostenibles i la intermodalitat amb l'objectiu de continuar posicionant Sant Feliu de Llobregat com a ciutat saludable.  

La Policia Local ha informat al llarg d'aquest mesos, i també assessorat, les persones que es desplacen amb vehicles de mobilitat personal sobre quines són les normes de circulació, quins aspectes s'ha de tenir en compte i han donat consells de protecció, tant pel propi vehicle com per qui l'utilitza.

Coincidint amb el desplegament d'aquesta campanya conjunta, els i les agents han informat més de 30 persones en la darrera setmana, i han aixecat 5 actes d'infracció.

Com circular amb patinet elèctric i altres VMP

L'ordenança municipal inclou un règim sancionador amb multes que oscil·len entre els 60 i els 500 euros. De la mateixa manera, l'incompliment del Reglament General de Circulació també està associat amb la imposició de la corresponent sanció, en tant que els cicles i VMP són considerats vehicles.

Una de les prescripcions principals que estableix l'ordenança és que en voreres, espais no motoritzats o bé reservats a vianants, aquests sempre tenen la prioritat i cap vehicle pot sobrepassar els 10 quilòmetres per hora. A aquesta norma se li sumen d'altres, entre les quals destaquen:

  • Els VMP s'han de regir segons els codis generals de circulació establerts per a cada vehicle.
  • L'edat mínima de conducció per cicles i VMP sense motor és de 12 anys, i 16 per als vehicles amb motor.
  • És obligatori l'ús de casc en la majoria de casos i recomanable en tots.
  • S'han de respectar els límits de velocitat permesos per cada vehicle i zona de rodatge.
  • S'ha de circular per les vies permeses i mai per la vorera.
  • S'han de respectar les zones d'aparcament habilitades.
  • Als cicles i VMP només hi pot circular una persona.
  • Cal senyalitzar les aturades i canvis de trajectòria.
  • No es pot circular amb auriculars ni telèfon mòbil, ni sota l'efecte de l'alcohol o estupefaents.
  • No es pot ser arrossegat per altres vehicles, ni fer acrobàcies.
Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior