Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/09/2021 22:39:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Tests d'antígens gratuïts a 3 farmàcies de Sant Feliu per al sector del lleure educatiu

22/07/2021
Lectures: 651
Tests d'antígens gratuïts a 3 farmàcies de Sant Feliu per al sector del lleure educatiu

Tres farmàcies de Sant Feliu participen al "Programa Test d'Antígens Ràpid (TAR) - Cribratge a les farmàcies" adreçat a persones que hagin d'incorporar-se a una activitat de lleure d'estiu, que siguin asimptomàtiques i que no siguin contactes estrets amb un cas positiu de Covid-19.

La participació en el cribratge és voluntària i gratuïta i està adreçada exclusivament a les persones que compleixin els següents requisits:

  • Que pertanyin al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d'estiu (casals, colònies, campaments, rutes, etc.)
  • Que no tinguin símptomes de Covid-19 ni hagin estat contacte estret d'un cas positiu,
  • I que es trobin en alguna de les següents franges d'edat: de 16 a 40 anys per a les persones treballadores; i de 10 a 15 anys per a infants i joves que hi participin (hauran d'anar acompanyats per una persona adulta responsable).

Les farmàcies de Sant Feliu que participen en el programa són:

  • Farmàcia Calduch a c/ Jaume Ribes
  • Farmàcia Garrido a plaça de la Vila
  • Farmàcia Martín-Herrero a c/ General Manso

Procediment per participar en el cribratge

La Direcció General de Joventut informa de manera detallada a les entitats que organitzen activitats i aquestes seran les encarregades de traslladar la informació a les famílies i als treballadors. Les persones que hi vulguin participar hauran d'anar a una de les farmàcies que col·laboren en el dispositiu i presentar el correu electrònic que hagin rebut de la seva entitat o bé el model de declaració responsable que se'ls facilitarà. En cas de realitzar activitats amb pernocta, es recomana realitzar el test amb un màxim de 72 hores d'antelació. En cas d'activitats sense pernocta, com els casals d'estiu, es recomana realitzar el test de manera seriada, aproximadament cada 3 dies.

El tipus de prova que es du a terme és un Test d'Antígens Ràpid (TAR) per autopresa de mostra nasal, sota la supervisió del professional de la farmàcia. Els resultats són disponibles en 15 minuts, el farmacèutic els registra i al dia següent apareixeran a La Meva Salut. En cas de resultar positiu, la persona professional de la farmàcia indica l'aïllament de 10 dies i, a continuació, el procés segueix de la mateixa manera que si el diagnòstic s'hagués fet pels canals habituals.

Les proves es realitzen a través d'un dispositiu desenvolupat amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya que s'ha posat en marxa aquesta setmana i s'estendrà fins a mitjans del mes de setembre.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior