Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 05:30:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu aconsegueix per tercer any consecutiu les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

20/09/2021
Lectures: 402
Sant Feliu aconsegueix per tercer any consecutiu les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

Sant Feliu de Llobregat ha aconseguit per tercer any consecutiu quatre Flors d'Honor del moviment Viles Florides. Aquest és un reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental.

La nostra ciutat va aconseguir l'any 2019 la quarta Flor d'Honor, i és fins ara la màxima distinció, ja que cap municipi ha rebut les cincs Flors d'Honor amb què pot puntuar el jurat del projecte Viles Florides.

Després d'un any en format virtual per la crisi sanitària de la Covid-19, Viles Florides va celebrar l'acte de lliurament de les Flors d'Honor 2021 el 17 de setembre a Cabrera de Mar. Van assistir-hi unes 200 persones, entre representants del moviment, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra.

Durant el transcurs de l'acte, es va presentar el documental 'Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd', que fa un repàs a aquesta dècada i a l'aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part. 

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va tancar l'acte felicitant Viles Florides per sumar ja una dècada "posant color" a pobles i ciutats. Jordà va assegurar que gràcies a moviments com aquest, Catalunya "es transforma mirant directament cap al verd". 

Flors d'Honor

A part de Sant Feliu, n'hi ha 14 municipis més amb quatre Flors d'Honor: Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Encamp, Figueres, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Mollet del Vallés, Olot, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hilari Sacalm, Vila-seca i Roses, que obté per primer cop la quarta Flor.

N'hi ha 64 municipis amb tres Flors d'Honor, 57 amb dues Flors d'Honor i 14 amb una Flor d'Honor. S'han adherit al moviment en els darrers mesos quatre municipis: Bàscara, Sant Martí de Tous, El Masnou i Soses, que es valoraran en el 2022.

Altres distincions

Pel que fa als reconeixements, la Flor d'Or ha estat rebatejada enguany amb el nom de Flor d'Or Pere Cabot en homenatge a l'històric membre del jurat de Viles Flories mort el 2019. Aquest guardó, que premia el treball d'un municipi durant el darrer any, ha estat per a Mollet del Vallès.

A banda de les Flors d'Honor, des de fa uns anys Viles Florides lliura altres premis per reconèixer accions concretes als que no només opten municipis, sinó qualsevol projecte d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, són exemple a seguir. En aquest sentit, es va atorgar el Premi a la Millor Rotonda Florida a la rotonda Canillo Sud del comú de Canillo. D'altra banda, el municipi de Vilanant va rebre el Premi a la Participació Ciutadana.

Enguany, a més, el jurat ha establert quatre noves mencions: a la Rehabilitació d'Espais Emblemàtics, que s'endú la ciutat de Reus; a la Innovació Tecnològica i la Qualitat Ambiental, per a Sant Cugat del Vallès; a la Biodiversitat, per a Malgrat de Mar; i al Patrimoni Arquitectònic i Verd Urbà, per a Castelló d'Empúries.

Criteris del jurat

El jurat de Viles Florides té en compte, a l'hora de puntuar cada vila, aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic. Així, es valora la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior