Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 01:59:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Les persones propietàries d'habitatges de lloguer es podran beneficiar d'una subvenció municipal

06/10/2021
Lectures: 452
Les persones propietàries d'habitatges de lloguer es podran beneficiar d'una subvenció municipal

L'Ajuntament ha impulsat una nova convocatòria d'ajuts amb l'objectiu d'ampliar el parc públic d'habitatge i la borsa de lloguer assequible i social identificat al Pla Local de l'Habitatge 2017-2022. Així, les persones propietàries d'habitatges lliures que els posin a disposició de la Borsa de Lloguer Municipal podran beneficiar-se d'aquesta línia de subvencions, amb un import variable en funció del preu del lloguer establert.

El termini per presentar la petició de subvenció comença dijous 7 d'octubre i finalitza el 7 de novembre inclòs, i podran optar-hi persones físiques o jurídiques, a excepció d'entitats financeres o grans tenidors, que siguin propietàries d'habitatges i que l'hagin posat o el posin a disposició de la Borsa de lloguer social de l'Ajuntament entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'octubre de 2021. Les peticions s'hauran de realitzar preferentment per mitjans electrònics a través d'aquest enllaç, adjuntant el formulari de sol·licitud degudament emplenat i signat. En cas de resultar impossible la tramitació per mitjans electrònics, cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge enviant un correu electrònic a l'adreça habitatge@santfeliu.cat, o bé trucant al telefòn 627 81 35 83 de dilluns a divendres, de 8.30 a 15h i dimarts i dijous de 16 a 18.30h, o al telèfon 661 87 51 26 de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h, i dilluns i dimecres de 16 18.30 h.

A banda d'haver incorporat de manera efectiva l'habitatge a la Borsa de lloguer social, les persones interessades hauran de complir una sèrie de requisits previs per poder optar a aquests ajuts. Entre aquests hi ha la condició de que l'habitatge compleixi els requisits urbanístics, d'habitabilitat, lliure, desocupat i en bon estat d'ús i conservació, i que estigui situat a Sant Feliu de Llobregat. L'habitatge també s'haurà de destinar a lloguer per un període mínim de tres anys, i s'ha d'acceptar la mediació de la Borsa. En cas que els llogaters deixin el pis abans de 12 mesos, aquest haurà de mantenir-se a la Borsa fins a completar el termini establert.

L'import de la subvenció serà variable en funció del preu de lloguer de l'habitatge que s'estableixi, i pren com a referència el percentatge de rebaixa sobre el preu de mercat referenciat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, un índex que actualment és de 10,55 euros per metre quadrat per a Sant Feliu. Concretament, se seguiran aquests trams:

  • Rebaixa del 20% al 30% sobre el preu de mercat, subvenció d'import equivalent al 0,260% del valor cadastral del immoble.
  • Rebaixa superior al 30% sobre el preu de mercat, subvenció d'import equivalent al 0,520% del valor cadastral del immoble.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior