Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 03:22:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La figura de la dona en la història de Sant Feliu, tema principal de la VII Setmana del Patrimoni de Sant Feliu

08/10/2021
Lectures: 487
La figura de la dona en la història de Sant Feliu, tema principal de la VII Setmana del Patrimoni de Sant Feliu

Sant Feliu de Llobregat celebra del 19 al 27 d'octubre la VII Setmana del Patrimoni que, amb el títol 'El fil violeta: per una història inclusiva', programarà un conjunt d'activitats amb una mirada en clau femenina del passat de la ciutat.

A través de conferències, taules rodones, exposicions i itineraris guiats es proposa conèixer des de la història de les pioneres santfeliuenques fins a la vida de les dones a la Torre Abadal, passant per la descoberta de paisatges subterranis o el treball femení en els desapareguts laboratoris Activion.

L'Arxiu Comarcal organitzarà dues conferències amb la figura de la dona com a protagonista. Dijous 21 a les 18 h el Saló dels Àustries del Palau Falguera acollirà la xerrada 'L'estel de les pioneres en la història de Sant Feliu', a càrrec de Mari Luz Retuerta. Un dia més tard, també a les 18 h, la historiadora Dolors Marín parlarà a l'Arxiu Comarcal sobre 'L'origen del feminisme a Catalunya. Les primeres feministes del Baix Llobregat'. La darrera conferència de la Setmana se celebrarà dilluns 25 d'octubre a les 18 h a la Biblioteca Montserrat Roig, i anirà a càrrec de Ma. Lledó Barreda i Casanova, qui tractarà el repte del patrimoni en les xarxes socials i el rol de la dona.

La VII Setmana del Patrimoni també oferirà la possibilitat de realitzar dues sortides per conèixer de primera mà l'empremta històrica de les dones en la ciutat. Dissabte 23 a les 9 h Carme Mascarell i Jordi Corregidor guiaran la passejada 'Camins històrics. La vida de les dones a la Torre Abadal', que arrencarà a l'aparcament de l'escola Mestral. D'altra banda diumenge 24 a les 9 h s'iniciarà des del llac del parc Nadal la visita guiada a les mines d'aigua de Sant Feliu per descobrir-ne el paisatge subterrani i l'aprofitament ancestral de l'aigua. Tancarà la programació la taula rodona 'Dels laboratoris Activion a la Hoechst Ibérica 1954-1962. Records sense nostàlgia del nostre patrimoni cultural', que se celebrarà dimecres 27, a les 19 h, a la Sala dels Àustries del Palau Falguera.

Durant l'edició d'enguany també es podran visitar exposicions i materials en línia, des de les ja tradicionals finestres al passat situades en diversos punts del municipi, fins a la mostra virtual 'Dones i patrimoni: una presència invisible', organitzada per ARES i Arrels Locals. Aquestes dues entitats també organitzen un concurs de preguntes entre el 22 i el 29 d'octubre via Instagram, relacionat amb els edificis i els testimonis de les dones.

La Setmana del Patrimoni està organitzada per l'Ajuntament de Sant Feliu amb la participació d'entitats que formen la Mesa de Patrimoni, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca Montserrat Roig i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. El principal objectiu de la iniciativa és divulgar el passat de la ciutat i convidar la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la conservació del llegat històric de cara al futur.

Nota: Per causes alienes a l'organització municipal, se suspén la gimcana 'Game of crowds. Xategem amb la història de Sant Feliu' prevista per dimarts 19, a les 18 h, a l'Arxiu Comarcal.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior