Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 01:31:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Festa de Tardor recupera gradualment la normalitat gràcies a la implicació i la participació de la ciutadania

13/10/2021
Lectures: 656
La Festa de Tardor recupera gradualment la normalitat gràcies a la implicació i la participació de la ciutadania

La Festa de Tardor de 2021 es va cloure aquest dimarts 12 d'octubre, després de cinc dies d'activitats en què la tradició i les ganes de celebració de la ciutadania han anat de la mà de mesures marcades per la nova normalitat post-pandèmia. Amb més d'una seixantena de propostes en el programa per a tots els gustos, la Festa ha esdevingut un èxit de participació gràcies al conjunt de santfeliuencs i santfeliuenques conscienciats amb la nova situació, així com a la implicació d'entitats en general, i de les colles en particular, que han fet un esforç extraordinari per fer-la possible.

Dos anys després de la darrera edició més tradicional de la Festa de Tardor, la ciutadania ha pogut viure-la als carrers de la ciutat gràcies als canvis en la seva organització. Entre aquests, han tingut molt bona acollida els nous recorreguts que passaven pel carrer de Laureà Miró, o la concentració de gran part dels esdeveniments en poques ubicacions acondicionades, i amb més capacitat en alguns casos que les tradicionals, com han estat l'aparcament del camp de futbol Rambla, la pista de lleure de Can Calders, la plaça del 8 de Març i la plaça de Lluís Companys.

Per poder garantir l'aforament màxim d'aquests espais, marcat per l'autoritat sanitària, es va optar per un sistema d'adquisició anticipada d'entrades que no ha estat exempt de problemes a causa d'una sèrie d'incidències en la plataforma que el gestionava. Tot i que finalment la majoria de persones que volien assistir a les activitats organitzades van poder accedir-hi, l'Ajuntament ja està valorant noves propostes de cara a properes edicions per canviar-lo, i optar per altres que donin una resposta més idònia a les necessitats de la ciutadania.

Entre els actes més multitudinaris destaca el tradicional Seguici, que després d'estrenar nou recorregut pel carrer de Laureà Miró va acabar oferint l'espectacle en dos actes al camp de futbol Rambla davant dels centenars de persones assistents. L'inici del correfoc el dissabte dia 9 va estar marcat per la tradicional encesa del campanar, al que va seguir el posterior lluïment de les colles en acabar el seu recorregut a la plaça del 8 de Març. Encara en l'àmbit del foc i les bèsties, aquest 2021 s'ha consolidat el correfoc infantil, celebrat diumenge 10 d'octubre, i que va aplegar centenars de participants, especialment infants i famílies que gaudien plegats de l'espectacle.

Altres activitats com les diferents desfilades de bastoners, gegants i de les colles també van concentrar molta gent, així com els concerts nocturns que es van desenvolupar sense incidents gràcies al bon comportament de la ciutadania. En l'apartat esportiu, cal destacar la gran participació que van tenir les activitats organitzades pel Complex, tant les orientades a adults o les sessions de zumba o country, com aquelles adreçades a infants.

Des de l'Ajuntament es vol fer extensiu aquest agraïment genèric a la ciutadania també amb un agraïment específic a les persones que han fet possible que Sant Feliu hagi gaudit en les millors condicions possibles de la Festa de Tardor d'enguany. En concret, al Departament de Cultura, al Servei de Neteja, a Policia Local, al personal d'organització i logística, i al Departament de Comunicació, que ha apropat la informació a la ciutadania i ha fet seguiment de totes les activitats per tal de compartir-les amb tots els santfeliuencs i santfeliuenques. 

Reforç dels dispositius de seguretat

La celebració de la Festa de Tardor ha arribat després de l'aixecament gradual de les restriccions més severes derivades de la pandèmia, un fet que entre d'altres ha evidenciat la massificació de models d'oci ja existents com els botellots. Davant d'aquesta situació, la Policia Local va reforçar de manera preventiva el seu dispositiu de seguretat, adaptant-lo a posteriori en funció de les circumstàncies de cada jornada, i que ha inclòs des de controls d'entrada a la ciutat fins a la coordinació continuada i immediata amb Mossos d'Esquadra.

Tot i que cal destacar el civisme i el grau de responsabilitat mostrat per la ciutadania en general durant la Festa, s'han detectat una sèrie de comportaments violents derivats de l'augment de joves consumint alcohol a la via pública, situació repetida en molts altres municipis dels que Sant Feliu no n'és l'excepció. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez "part dels detinguts han estat per desordres públics, atemptats a agents de l'autoritat i lesions", identificant entre aquests alguns joves reincidents que aprofiten les aglomeracions per cometre actes vandàlics i delictius. Martínez afirma que aquest fenomen no és nou, però que ha canviat "el vandalisme expressat per alguns grups puntuals que s'amaguen en aquest tipus d'esdeveniments massius, i que responen davant la confrontació policial".

Durant els cinc dies de celebració, la Policia Local ha tingut coneixement de fins a 15 robatoris, 8 furts, 7 accions que han provocat lesions, i 3 relacionades amb danys o desordres públics. D'altra banda, malgrat que cal lamentar un cas de presumpta comissió d'abusos sexuals en el recinte firal, enguany no s'ha detectat cap altercat destacable relacionat amb el consum d'alcohol ni amb baralles entre grups de joves dins d'aquesta ubicació.

Davant d'aquests fets des de l'Ajuntament s'ha convocat una nova sessió del Consell Local de Seguretat, que permetrà abordar un problema generalitzat al país per aplicar mesures aplicades a l'àmbit santfeliuenc.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior