Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/09/2022 15:48:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

'A Sant Feliu fem un bon paper', la nova campanya per fomentar el servei de recollida porta a porta del cartró comercial

08/11/2021
Lectures: 784
'A Sant Feliu fem un bon paper', la nova campanya per fomentar el servei de recollida porta a porta del cartró comercial

L'Ajuntament ha iniciat una nova campanya per fer prescripció del servei gratuït de recollida porta a porta dels residus de paper i cartró. Amb el lema 'A Sant Feliu fem un bon paper', l'objectiu final de la campanya és impulsar una Xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient a Sant Feliu. Fins al 22 de novembre els serveis tècnics de l'Ajuntament faran visites tant als comerços adherits a aquest servei com a aquells que encara no el fan servir per informar al respecte, aclarir dubtes, o resoldre incidències. L'actuació contempla visites a fins a 270 comerços de Sant Feliu dels que la meitat ja fan ús d'aquest servei, incloent-hi parades del mercat de marxants i dels mercats La Plaça, Avenida i Sant Josep, així com comerços no alimentaris del municipi.

El servei de recollida porta a porta de cartró comercial compta amb dos torns de recollida, tarda i nit. Els establiments han de comprometre's a treure els residus al carrer màxim una hora abans de l'horari acordat amb l'Ajuntament, deixant les caixes plegades i endreçades a la vorera a peu del comerç. En casos especials o de generació puntual, poden informar amb dos dies d'antelació trucant al telèfon 93 685 80 01 per tramitar un servei de recollida especial, en horari establert pels serveis tècnics municipals.

En qualsevol cas, el servei pretén evitar que es deixin els residus al costat del contenidor sempre que siguin de cartró, ja que aquest no contempla la recollida de caixes de fusta o plàstic. D'altra banda, els mercats seguiran el mateix circuit de recollida que els comerços excepte el mercat de marxants, on el cartró s'ha de deixar ben plegat i endreçat al costat de la resta de residus.

Els establiments adherits rebran un adhesiu per poder-lo enganxar a l'aparador, element que permetrà posar en valor la bona pràctica i que alhora serveix per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de separar i reciclar correctament els residus. 

La campanya 'A Sant Feliu fem un bon paper' forma part del conjunt d'accions contemplades dins del Pacte de Ciutat per fomentar la recollida selectiva de residus i la minimització de la generació dels mateixos, incrementant el nombre de comerços adherits als serveis de recollida porta a porta. Això redunda en un estalvi econòmic per al municipi, tenint en compte que el cost principal de la taxa d'escombraries el conformen els residus que no es reciclen.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior