Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 09:43:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu reivindica el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les dones amb el lema '+Feminisme -Violències'

18/11/2021
Lectures: 592
Sant Feliu reivindica el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les dones amb el lema '+Feminisme -Violències'

'+Feminisme -Violències' és el lema amb què l'Ajuntament de Sant Feliu commemora enguany el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les dones que se celebra cada 25 de novembre. Una vegada més, el principal objectiu de la jornada i de les activitats previstes al voltant d'aquesta data és la lluita contra les violències masclistes, així com la sensibilització de la població per combatre la desigualtat i eradicar el maltractament envers les dones, una de les formes més visibles de violació dels drets humans i alhora l'exponent més extrem de la desigualtat de gènere entre homes i dones. Un tipus de violència que, després de les desigualtats derivades de la pandèmia, cal visibilitzar i combatre més que mai. 

Vídeo resum dels actes del 25N 2021

A través de diferents activitats com xerrades, taules rodones o la Marxa a peu en què participen diferents poblacions del Baix Llobregat, Sant Feliu demostra una vegada més el compromís de la ciutat per aconseguir una societat sense violència vers les dones. L'agenda d'activitats s'iniciarà dimecres 24 de novembre amb l'acció a l'Escola d'Adults de l'Iceberg de les violències', a la que seguirà a les 17.30 h una masterclass gratuïta d'autodefensa feminista al Casal de Joves.

La jornada del 25 de novembre començarà a les 10 h a la Sala dels Àustries del Palau Falguera amb el plenari de la Xarxa de prevenció i atenció a les dones en situació de violències del municipi, i que parlarà sobre violència vicària. A les 12 h es realitzarà la tradicional lectura del manifest institucional a la plaça de la Vila, i més tard, a les 17.30 h, es convida la ciutadania a marxar plegades a la manifestació que es realitzarà a Barcelona des del punt de trobada de l'estació de ferrocarril. El mateix dia a les 19 h l'Aula de Cultura de l'Ateneu acollirà una xerrada sobre dona gitana i feminisme romaní amb Esther Fernández.

Un dels actes destacats serà la celebració de la 8a Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, que es portarà a terme diumenge 28 de novembre, amb punt de trobada a les 10.30 a la plaça del 8 de març. Aquesta Marxa és la suma de diverses marxes que s'inicien en diferents municipis de la comarca, i que es van trobant pel camí per arribar plegades a l'acte central al Parc de Torreblanca a Sant Feliu, on tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest sobre les 12.30 hores. Dimarts 30 de novembre es posarà punt i final a l'agenda d'activitats amb l'obra 'First Round', que la companyia Las Fritas oferirà a les 9 h al Casal de Joves, i amb la taula rodona 'Impacte de la violència masclista en la salut mental de les dones' que s'oferirà a partir de les 18 h al Centre Cívic Les Tovalloles.

La lluita contra la violència masclista, prioritat del Pla d'Actuació del Mandat 

La lluita contra la violència masclista és una prioritat del Pla d'Actuació del Mandat (PAM) 2019-2023. Concretament, el punt 3.1.1 es marca com a objectiu "promoure la cultura de la igualtat i de lluita contra la violència masclista entre la ciutadania i combatre la feminització de la pobresa".

En el marc d'aquesta fita, es realitzaran o s'estan realitzant diverses accions, com l'elaboració del IV Pla d'Igualtat de Gènere de Sant Feliu (2019 - 2023); l'estudi de la ubicació i l'adequació d'un equipament per tenir un espai de referència per a les polítiques d'atenció a les dones; la revisió del programa d'activitats educatives per reforçar el treball amb perspectiva de gènere i el feminisme a les aules; l'elaboració d'un itinerari formatiu amb perspectiva feminista; l'elaboració d'un mapa de seguretat a la via pública; o la creació de Plans d'Ocupació específics per tal de fomentar l'ocupabilitat de dones en situació d'atur.

Cal recordar que l'Ajuntament disposa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) adreçat a totes les dones de Sant Feliu de Llobregat, que ofereix informació, orientació i assessorament en qualsevol assumpte que les afecti. S'hi pot contactar a través del telèfon 93 685 80 02. A més, la Generalitat posa a disposició el servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista. És gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior