Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2022 20:45:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu celebra la jornada tècnica 'Indicadors de gènere en l'urbanisme i la ciutat' dins dels actes del 25N

01/12/2021
Lectures: 520
Sant Feliu celebra la jornada tècnica 'Indicadors de gènere en l'urbanisme i la ciutat' dins dels actes del 25N

La Jornada Indicadors de gènere en l'urbanisme i la ciutat es va celebrar el divendres 26 de novembre al Casal de Joves, emmarcada en els actes de commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències contra les Dones.

Aquesta trobada de treball estava organitzada per El Perfil de la Ciutat, un projecte de col·laboració tècnica, metodològica i de recerca format per 14 ajuntaments, entre els quals es troba l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

A l'esdeveniment hi van assistir 30 persones de perfil tècnic. En tant que espai per compartir experiències i coneixement, es va considerar oportú enregistrar l'acte

L'alcaldessa, Lídia Muñoz, va obrir la Jornada i va compartir taula amb l'arquitecta urbanista Anna Bofill, referent en planejament urbanístic amb perspectiva de gènere. La ponència Eines per una ciutat igualitària per a les dones era l'acte central de la jornada i va comptar amb la presència de la presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica de l'Ajuntament, Mireia Aldana.

Bofill va explicar la seva expertesa en el disseny dels espais urbans i en la organització de l'espai/temps i la mobilitat urbana, aconsellant posar la vida quotidiana i el benestar de les persones al centre de les accions urbanístiques per construir ciutats més segures, més sostenibles i més habitables. 

A continuació, la tècnica de Feminismes de l'Ajuntament, Alba Garcia, va presentar la ponència Problemàtiques de gènere per a les dones en l'urbanisme de la ciutat, impartida per Blanca Valdivia, sociòloga urbana del Col·lectiu Punt 6. Valdivia va exposar els conceptes de gènere interseccional i urbanisme feminista, a més d'una mirada crítica a la ciutat capitalista i patriarcal generadora de desigualtats territorials i socials.
 
El tercer bloc es va dedicar a compartir experiències dels ajuntaments participants a la xarxa El Perfil de la Ciutat, en una taula rodona, moderada per Joan Carles Sallas, director d'Urbanisme, Planejament i Obres. El tècnic d'Informació de Base de l'Ajuntament de Sant Feliu, Xavier Vallés, va presentar l'article Cercant indicadors municipals amb perspectiva de gènere. I la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Vic, Núria Muñoz, va presentar el procés per tal de disposar del distintiu per la igualtat de gènere que atorga l'Associació Forgender Seal.

Per cloure l'acte, van participar el president de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, Oriol Bossa, i la regidora de Feminismes i LGTBIQ+, Loren Rider. Bossa va recalcar que les polítiques de gènere no poden ser unes polítiques d'un departament aïllat, sinó que ho han d'impregnar tot. Pel seu cantó, Rider va incidir en la importància de la transversalitat en les iniciatives de gènere, i va repassar les idees clau que havia apuntat durant tota la Jornada.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior