Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/06/2022 15:34:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Celebrades les sessions de retorn del procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Acció d'Agenda Urbana

21/06/2022
Lectures: 217
Celebrades les sessions de retorn del procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Acció d'Agenda Urbana

Dilluns 20 de juny la sala Joana Raspall de la Biblioteca Montserrat Roig va acollir les sessions de retorn del procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Acció d'Agenda Urbana, a les que van assistir els grups de treball del Pacte de Ciutat i del consistori. En l'acte es van presentar els projectes estratègics que formaran part del Pla d'Acció, que s'han definit a partir de les propostes presentades en la fase de formulació estratègica. D'altra banda, durant la trobada es van identificar els agents clau a l'hora de desenvolupar aquests projectes, així com els possibles elements que poden afavorir o entorpir la seva implementació.

A més d'aquestes sessions també es farà retorn d'aquesta informació directament a la ciutadania a través de la plataforma de participació digital Participa311, on es pot consultar tota la informació del procés i la documentació de treball que s'ha generat. Actualment l'elaboració del Pla d'Acció es troba en la seva tercera fase, i el document definitiu ja s'està redactant per tal de portar-lo a l'aprovació del ple de juliol de 2022.

La participació, un element central

La participació ha esdevingut un element clau durant tot el procés d'elaboració del Pla d'Acció. S'han combinat tres nivell de treball que han avançat en paral·lel i de manera congruent, amb la intenció de generar el major consens possible en torn a la definició del Pla. Aquests tres nivells són:

 • Tècnic. S'han creat tres grups de treball amb la següent distribució:
  • Grup de Treball 1, que ha treballat els àmbits d'Ordenació del Territori i Medi Ambient.
  • Grup de Treball 2, que ha treballat els àmbits de Ciutadania i Reactivació Econòmica.
  • Grup de Treball 3, que ha treballat els àmbits de Digitalització i Governança.
 • Polític. S'ha creat un grup de treball amb el Govern municipal, i un altre incloent-hi la resta d'integrants del consistori municipal.
 • Agents al territori.  
  • El Pacte de Ciutat actua com a fòrum aglutinador dels principals agents socials, polítics i econòmics de la ciutat, i tindrà la governança ciutadana del procés. 
  • La comunitat innovadora de la ciutat.
  • La ciutadania en general intervé a través de la plataforma de participació de Sant Feliu, i a través de la sessió participativa celebrada en el marc de la Fira de maig 2022.
  • A nivell informatiu, s'han dut a terme diferents tallers i xerrades amb comerços i empreses del municipi, així com amb els Consells de Barri. 

Durant les 8 sessions celebrades han participat 62 persones, que han formulat un total de 272 propostes. A més, durant la Fira es va desenvolupar una dinàmica participativa on es van recollir les impressions de la ciutadania al voltant de les propostes formulades en les sessions amb la resta d'agents, i en què hi van participar 158 persones.

L'Agenda Urbana, un instrument per construir una ciutat més sostenible 

L'Agenda Urbana és una eina estratègica de planificació, que té per objectiu orientar les decisions i les polítiques que incideixen en el territori urbà amb una visió global, integrada i continuada en el temps. Amb aquest instrument es pretén assolir una ciutat més inclusiva, segura, resilient i sostenible.

Actualment, Sant Feliu es considera projecte pilot de l'Agenda Urbana Espanyola, i des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana es reconeix el Pla d'Acció Local com a bona pràctica i experiència transferible, que pot orientar altres municipis en l'elaboració dels seus respectius plans d'acció.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior