Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/02/2023 14:27:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu celebra la Festa Major de Sant Llorenç del 8 al 10 d'agost

27/07/2022
Lectures: 3242
Sant Feliu celebra la Festa Major de Sant Llorenç del 8 al 10 d'agost

Del 8 al 10 d'agost Sant Feliu celebra una nova edició de la Festa Major de Sant Llorenç, patró de la ciutat. La festivitat es concentra a l'entorn de la plaça de la Vila, on hi ha activitats tradicionals obertes a tothom, i també a d'altres indrets de la ciutat.

Dilluns 8 d'agost obrirà el programa d'activitats, a les 18 h, la creació d'un mural participatiu juntament amb un bany d'escuma, que acompanyaran l'inici de la primera edició del trivial d'Enriqueta Martí a la plaça de Lluís Companys. La festa es traslladarà a la plaça de la Vila amb tres activitats més: el pregó de la Festa Major amb espectacle d'animació a les 20 h, un sopar popular una hora més tard, i un pregó satíric a càrrec de Seny i Ordre a les 21.30 h. Tancarà la primera jornada de la Festa una sessió doble de cinema a la fresca a les 22 h. D'una banda, la plaça de la Vila acollirà la projecció de la pel·lícula 'Sis dies corrents'; i de l'altre, els i les espectadores de la plaça de la Salut podran gaudir d'Spiderman no way home'.

La jornada de dimarts 9 d'agost començarà a les 18 h amb la Vespra de Sant Llorenç al parc Nadal. La plaça de la Vila serà l'escenari de diverses activitats que es desenvoluparan al llarg de la tarda i el vespre com bitlles tradicionals, una gala d'exhibició de talents, o un sopar i posterior ball a la fresca. A les 20.30 h la catedral de Sant Llorenç acollirà el tradicional Concert de Festa Major a càrrec del quartet Ave Verum, i mitja hora més tard el cinema tornarà als carrers de Sant Feliu amb la projecció de 'Canta 2', al parc de Llorenç Sans. Les darreres hores de la jornada estaran dedicades als i les més joves amb la 'Nit de Djs', que se celebrarà al terrat del Casal de Joves a partir de les 22 h.

El darrer dia de la Festa de Sant Llorenç la ciutadania té una cita a les 11 h amb una cercavila d'anada a ofici amb els gegants de l'ACF, que anirà des del Palau Falguera fins a la catedral de Sant Llorenç. Una vegada finalitzi el recorregut, es farà el tradicional repic de campanes i missa de Sant Llorenç a la catedral a les 11.45 i les 12 h respectivament. El ball dels gegants una hora més tard a la plaça de la Vila donarà pas, a les 13.15 h, a un aperitiu en honor als Llorenç i Llorences, al que acompanyarà un concurs de truites. A partir de les 19 h hom està convidat a participar en les sardanes amb balls de gegants a la mitja part de la plaça de la Vila, lloc que també acollirà al vespre la final de la primera edició del trivial d'Enriqueta Martí. La darrera activitat del programa serà la cantada d'havaneres i rom cremat a la mitja part, amb repic final de campanes, amb el grup Cantahualpa.

La Festa de Sant Llorenç se celebrarà, per primera vegada en tres anys sense restriccions ni reserva d'entrada prèvia, gràcies a la feina de la Comissió de Festes, integrada per l'Ajuntament i entitats com Calaix de Sastre, l'Agrupació Cultural Folklòrica, Seny i Ordre o la Colla de Campaners.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior