Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/08/2022 13:14:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Acte de reconeixement a l'equip Harang Esports, guanyador de la Lliga Catalana d'Esports Electrònics

26/07/2022
Lectures: 367
Acte de reconeixement a l'equip Harang Esports, guanyador de la Lliga Catalana d'Esports Electrònics

El Palau Falguera ha acollit aquest dimarts, 26 de juliol, l'acte de reconeixement de l'Ajuntament de Sant Feliu a l'equip d'eSports Harang, un club incubat al Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics Heron Sant Feliu, amb seu al CO-Innova LAB de la Torre del Roser. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de la ciutat, Oriol Bossa; el regidor d'Innovació i Tecnologies, Aitor Rivera; i el director d'Harang Esports, Arnau Serrano.

L'equip Harang Esports ha guanyat l'Split Primavera/Estiu 22 de la Lliga Catalana LlOP de League of Legends, en vèncer a la final contra Família Iogurt. Aquesta competició, cent per cent en català, està promoguda per Gamesports, Omnium i Heron Sant Feliu.

L'alcalde Oriol Bossa ha destacat que avui "fem una passa més cap a la normalització dels eSports" i ha manifestat el seu orgull i satisfacció perquè "l'aposta que s'ha fet des de la regidoria d'Innovació i Tecnologies per l'economia taronja, els videojocs i els e-sports està donant els seus fruits i indica que anem pel bon camí". Des de l'Ajuntament, ha assegurat Bossa, "seguirem aportant tot l'esforç i els recursos necessaris perquè l'economia taronja continuï creixent a la ciutat".

El regidor d'Innovació i Tecnologies, Aitor Rivera, ha manifestat que "és un orgull ser la capital catalana dels esports electrònics i acollir gent de diferents indrets que s'entrena, juga i creix a la nostra ciutat". Rivera s'ha mostrat també orgullós de que Sant Feliu "sigui cada cop més referència en videojocs i esports electrònics més enllà de les nostres fronteres".

El director de l'entitat Harang, Arnau Serrano, ha explicat l'experiència de l'equip en el campionat de Catalunya i ha agraït a l'Ajuntament el seu suport, així com poder entrenar presencialment a l'Heron Sant Feliu, ja que "tenir un lloc on poder reunir-nos amb els jugadors i formar-los ha influït molt en el nostre resultat". Serrano ha afegit que "avui és un dia molt important perquè celebrem que som els millors de Catalunya aquest estiu i a més hem aconseguit batre el rècord de victòries en tota la fase regular i en la fase final".

Els jugadors que formen aquest equip guanyador són Eric Vidal, Ignacio Montañés i Andrés García. El capità de l'equip, Ivan Lucena, ha intervingut en l'acte d'homenatge a través d'un vídeo en trobar-se absent de la ciutat. L'equip tècnic i la directiva estan formats per Arnau Serrano, Saira Jerjes, Albert Pizarro, Sergi Mateo i Javier Núñez.

L'equip Harang també te la seva part associativa, l'entitat juvenil Just Play, que està generant activitats a Sant Feliu com ara el torneig de FIFA al Juliol Jove i altres activitats que es posaran en marxa el curs vinent.

Els esports electrònics, un sector en auge

Els esports electrònics o eSports són videojocs que tenen característiques molt similars a l'esport tradicional. S'hi juga en equip, hi ha competició, normes, lligues i s'hi treballen els valors comuns de la pràctica esportiva. Amb motiu de la pandèmia, els eSports han viscut un procés de creixement accelerat i s'han convertit en un negoci multimilionari, amb un públic cada vegada més ampli de participants i espectadors. Només a l'Estat espanyol, el sector va generar uns ingressos de fins a 35 milions d'euros el 2019, segons les dades recollides per l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI), una xifra que representa el 4% de la riquesa generada mundialment per la indústria.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior