Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/09/2022 17:20:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu commemora el Dia Internacional de la Pau

16/09/2022
Lectures: 199
Sant Feliu commemora el Dia Internacional de la Pau

Dimecres 21 de setembre la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la pau organitza una campanya comunicativa per commemorar el Dia internacional de la Pau, a la que l'Ajuntament de Sant Feliu s'hi suma com a membre de l'entitat. Diversos ens locals participaran en la iniciativa 'La pau al món comença aquí: A les ciutats i els pobles' compartint missatges sobre pau i desarmament, des del propi dia 21 i fins al 26 de setembre, Dia internacional per a l'eliminació de les armes nuclears. L'objectiu de la campanya, a la que la Xarxa convida a participar també a xarxes socials fent servir les etiquetes #PeaceStartsHere i #CiutatsdePau, és visibilitzar el paper i la contribució locals sobre la construcció de la pau.

Sant Feliu referma el seu compromís amb la pau impulsant al llarg de l'any diverses activitats. Una de les mostres més destacades cada inici d'any és la celebració del Dia Internacional de la no violència i la Pau (DENIP), en què escoles, centres educatius i entitats de lleure exposen els materials treballats per l'alumnat per mostrar el seu rebuig a la violència, i que a Sant Feliu ja va per la seva 16a edició. Una altra de les cites en clau pacifista al municipi és la Fira de la Solidaritat, en què les entitats que conformen el Consell Solidari donen a conèixer la seva feina i els seus projectes en un ambient lúdic i distès.

La Commemoració del Dia mundial de les persones refugiades o del Dia mundial dels drets humans, així com els tallers que es realitzen en el marc del projecte Escoles Solidàries, són altres exemples de la contribució santfeliuenca a la pau, que se sumen a accions especialment rellevants en els darrers mesos com l'acollida de persones migrants en general, i de refugiades d'Ucraïna en particular. En aquest sentit, el Consell Solidari continua treballant per desenvolupar accions que donin resposta a les conseqüències derivades del conflicte bèl·lic en aquest país, que contemplen a més de la pròpia possibilitat d'acollida l'ajut humanitari, o la mobilització social.

La Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya es va crear l'any 2014 amb l'objectiu de coordinar de manera eficient totes les activitats de la xarxa internacional d'Alcaldes per la Pau a Catalunya, amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. La secció catalana d'Alcaldes per la Pau està formada per més de 200 municipis, i Sant Feliu forma part de la seva comissió executiva.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior