Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/12/2023 15:12:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu 'trenca el silenci' per l'eliminació de la violència vers les dones

03/11/2022
Lectures: 1573
Sant Feliu 'trenca el silenci' per l'eliminació de la violència vers les dones

Actualització: El Taller de sensibilització i reflexió entorn de les cures previst per dijous 10 canvia de dia a dimecres 16 de novembre, en el mateix horari.

Amb el lema 'Trenquem el silenci, tallem amb les violències', Sant Feliu celebrarà un seguit d'activitats del 4 al 28 de novembre per reivindicar el 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones. A través de diferents iniciatives com tallers, concerts o la Marxa a peu en què participen diferents poblacions del Baix Llobregat, Sant Feliu demostra una vegada més el compromís de la ciutat per aconseguir una societat sense violència vers les dones.

La celebració del VI Congrés de Dones del Baix Llobregat el 4 i 5 de novembre obrirà la programació, amb un fòrum de coneixement, debat i participació que tindrà lloc a l'auditori de Cornellà i al Citilab. Dimecres 16, de 15 a 17 h, l'Escola de Persones Adultes Mestre Esteve acollirà un Taller de sensibilització i reflexió entorn de les cures, activitat a la que seguirà una setmana més tard 'Concert a tres... desconcertat', un recital a tres veus i piano a càrrec de Les Desconcertades.

La jornada del 25 de novembre s'iniciarà a les 10 h amb el plenari de la Xarxa de prevenció, coordinació  i atenció a les dones en situació de violències masclistes a la Sala dels Àustries del Palau Falguera, que donarà pas al migdia a la tradicional lectura del Manifest del consell de dones de Sant Feliu a la plaça de la Vila. Allà també s'instal·larà una carpa informativa del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE), i actuarà la coral La Resistència. El darrer acte del dia serà una trobada a les 18 h a la plaça de l'estació per marxar plegades cap a la manifestació que se celebrarà a Barcelona.

El programa d'activitats continuarà el diumenge 27 amb la 9a Marxa del Baix Llobregat contra les violències, que a Sant Feliu s'iniciarà a les 11 h a la plaça de Pere Dot i finalitzarà al Consell Comarcal del Baix Llobregat. En aquesta marxa participarà la Plataforma de Colles d'AMPA i AFA de Sant Feliu, formada per la Colla Espriueta, Timbfalguers, Timbalers i l'àvia Joana de l'Escola Nadal i el drac Virdrac. Tancarà la programació d'actes la presentació del protocol d'abordatge de l'assetjament, les agressions sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d'oci de Sant Feliu, que tindrà lloc dilluns 28, a les 18 h, al Casal de Joves. Aquest mateix espai allotjarà l'exposició 'En escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual', que es podrà visitar del 18 de novembre al 2 de desembre, de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h.

Compromís en la lluita contra la violència masclista

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere. A més, des del 2018 s'han ampliat els serveis que ofereix el SIAD perquè atengui no només a les dones en situació de violència masclista, sinó també, si s'escau, als seus fills i filles. L'Ajuntament també ha impulsat la creació del Servei d'Atenció a la Víctima, adreçat a les persones vulnerables per qualsevol situació, així com una sèrie de formacions relacionades amb la violència masclista i la mediació ciutadana per a agents de la Policia Local. Aquestes actuacions donen resposta als objectius estratègics contemplats en el Pla d'Actuació del Mandat que vetllen per garantir la convivència i fomentar la seguretat ciutadana.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Telèfon 93 685 80 02 - Cal demanar cita prèvia

Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1)

Servei d'Atenció a la Víctima

Telèfon 93 666 15 43

Correu electrònic: policialocal.sav@santfeliu.cat

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior