Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/06/2023 20:01:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Les escoles de Sant Feliu celebren el Dia escolar de la no violència i la pau

23/01/2023
Lectures: 1085
Les escoles de Sant Feliu celebren el Dia escolar de la no violència i la pau

Dilluns 30 de gener les escoles de Sant Feliu celebraran el Dia escolar de la no violència i la pau (DENIP) amb diferents activitats lúdiques i pedagògiques, a partir de les 17 h, a la Sala Ibèria. Allà s'exposaran els treballs desenvolupats per l'alumnat dels diferents centres educatius de la ciutat al voltant de la pau, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els conflictes i la violència arreu del món. També es podrà participar en les següents activitats:

  • Manualitats de banderoles per la pau
  • Xocolatada per la pau
  • Contes per la pau
  • Cançons per la pau
  • Tabalada de les colles de les AMPAs i el drac Viridrac

Una fita històrica

Tal com recorda Fundipau, enguany se celebren els 75 anys de la mort de Gandhi, així com també el 60è aniversari de la marxa sobre Washington pel treball i la llibertat, una concentració multitudinària que va representar un punt d'inflexió en la història dels drets civils als Estats Units. En aquella marxa, Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs en què, a partir de la frase "tinc un somni" defensava un món sense discriminacions entre les persones, on es respectessin els drets humans de tothom.

Els ideals d'aquests activistes continuen més vigents que mai, en una època en què la violència encara és molt present com a forma de relació entre persones i pobles. En el context actual, amb l'esclat de la guerra a Ucraïna, l'increment de les respostes militaritzades, i la discriminació i les vulneracions de drets que pateixen moltes persones, el DENIP es revela com una aposta per poder oferir noves perspectives i contribuir a generar canvis d'actitud entre les persones més joves.

Orígens del DENIP                                                           

El Dia Escolar de la No violència i la Pau és una iniciativa fundada el 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal per fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Es commemora cada 30 de gener coincidint amb l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i té una difusió internacional. Escoles i centres educatius d'arreu del món se sumen a la jornada organitzant tot tipus d'activitats per difondre els valors defensats pel pacifista indi. A Sant Feliu se celebra de manera conjunta des del 2006, i enguany serà la 17a edició.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau és una activitat cofinançada per la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior