Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2023 17:38:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Arriba La Teulada, la nova oficina de transició energètica

14/03/2023
Lectures: 418
Arriba La Teulada, la nova oficina de transició energètica

L'Ajuntament, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, obrirà dijous 16 de març les portes de la nova oficina de transició energètica local La Teulada, un servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. L'oficina orientarà ciutadans, ciutadanes i pimes en el procés d'instal·lació de plaques solars, així com en la creació de noves comunitats energètiques veïnals i per a industrials, amb la voluntat de convertir-se en un sistema de finestreta única.

Entre d'altres, La Teulada assessorarà sobre els costos de noves instal·lacions fotovoltaiques, tenint en compte les subvencions existents, opcions de finançament, bonificacions de l'IBI i models alternatius com la contractació a través de comercialitzadora o el rènting. També es facilitarà informació sobre tècniques i eines de consonància, així com una guia de recomanacions o la possibilitat de realitzar xerrades informatives a les comunitats, entre d'altres recursos.

A Sant Feliu, el procés d'assessorament i acompanyament de l'AMB a través del servei La Teulada està planificat en base a un model híbrid, en què es contempla l'alternança d'atenció presencial i virtual: 

  • Atenció presencial concertada. S'ha de demanar cita prèvia a través d'aquest enllaç, o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. A partir d'aquí, es planifica una sessió d'aproximadament trenta minuts, que es portarà a terme a l'Oficina Local d'Habitatge. Els serveis tècnics de l'OLH atenen els primer dijous de mes durant el torn de matí, de 10 a 12 h, i el tercer dijous de mes durant el torn de tardes, de 16.30 a 18.30 h.
  • Resultats de l'assessorament. Lliurament d'un informe de potencial fotovoltaic i càlcul d'amortització.
  • Derivació a FEGiCAT-Gremi, per a l'obtenció de pressuposts de diferents empreses especialitzades.
  • Lliurament d'un document tipus llista de comprovació checklist) com a eina d'avaluació dels pressuposts rebuts.
  • Seguiment dels assessoraments, juntament amb FEGiCAT.
  • Assessorament a distància. Es realitzarà assessorament a distancia de dilluns a divendres a través de trucada telefònica, Whatsapp i correu electrònic.

Fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible és un dels reptes mediambientals per excel·lència del municipi. Fomentar la instal·lació de plaques solars i impulsar la creació de comunitats energètiques locals són dues accions claus per caminar cap a un nou model energètic renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d'energia i dels ODS.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior