Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2023 17:39:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El projecte A-Porta presenta la seva tercera edició amb una jornada festiva a la plaça de la Salut

14/03/2023
Lectures: 350
El projecte A-Porta presenta la seva tercera edició amb una jornada festiva a la plaça de la Salut

Dijous 16 de març a les 18 h tindrà lloc la presentació de la tercera edició del projecte A-Porta a Sant Feliu, una iniciativa de la CONFAVC i la cooperativa iesMed SCEL per a l'apoderament i la millora de la qualitat de vida del veïnat dels barris. L'obertura de l'acte es plantejarà com una taula de diàleg que comptarà amb la participació de l'alcalde Oriol Bossa; la tinenta d'Alcaldia i presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Flavia Reina; la regidora de Gent Gran Mercè Ariza; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; el conseller delegat d'Aigües de Barcelona, Felipe Campos; i les integrants de l'equip de picaportes i la seva coordinadora, Bárbara Roch, que explicaran algunes de les seves experiències.

La jornada també inclourà una xocolatada popular i música, i s'instal·larà un mur col·lectiu perquè veïns i veïnes puguin enganxar-hi observacions, propostes de millora, o comentaris sobre el barri.

Un projecte per i per a la comunitat

L'Ajuntament a través d'A-Porta col·labora de forma molt estreta amb les associacions de veïns i veïnes de Can Calders i La Salut, i a nivell d'entitats socials amb la PAH, Sant Feliu Càritas i el Banc d'Aliments. També hi participa l'Espai de Dones, un espai de dones grans que s'han ofert a acollir a dones amb manca de xarxa social, així com l'Associació de Gent Gran de Can Calders i La Salut. Els i les seves integrants han mantingut un canal de comunicació periòdic, que ha alertat d'algunes situacions de veïns i veïnes del barri que necessitaven suport.

D'altra banda l'entitat Diversitat Lúdica, que gestiona el Centre Cívic Les Tovalloles, ha estat el principal espai del barri on ha estat present el projecte. També s'ha mantingut contacte amb el Casal de la Gent Gran de Sant Feliu i amb el servei de Benestar Emocional Comunitari del CAP del Pla.

Vinculant les persones amb el seu entorn més proper

A-Porta és un projecte d'intervenció comunitària que té com a objectiu contribuir en la millora de la convivència als barris, i pretén posar en valor les competències i capacitat d'iniciativa de les que disposen els mateixos veïns i veïnes que hi viuen. Aquestes persones actuen com a Picaportes, una xarxa de veïns i veïnes que treballen en benefici del seu barri, creant un dinamisme positiu. Les Picaportes són persones contractades pel projecte que visiten les famílies porta a porta per donar-los informació que els pot ser útil. A través del projecte es creen dinàmiques que contribueixen a que les persones s'empoderin, i a formar vincles veïnals i amb les institucions locals, apropant els serveis municipals disponibles.

A-porta ajuda a detectar problemàtiques de forma preventiva sobre aspectes relacionats amb les condicions de vida (salut, pobresa, violència masclista, immigració, etc), alhora que aporta informació i solucions a petites demandes de la població on intervé. El projecte ajuda a millorar la relació amb els agents locals, públics o privats, per a resoldre temàtiques que son d'interès per al veïnat de forma coordinada. D'aquesta manera, A-porta ajuda a generar una dinàmica col·lectiva, creativa i integradora que contribueix en la millora de la vida als barris.

Aquesta dinàmica es genera gràcies a les Picaportes, persones compromeses, respectades en el seu entorn i solidàries amb el conjunt dels habitants del seu barri. La seva tasca és donar la informació relacionada amb la seva missió, però també és escoltar a les persones per després acompanyar als recursos que els poden ser d'utilitat per a la millora del seu dia a dia.

A través d'aquest contacte i relació, les Picaportes ajuden a que els i les habitants visitats connectin amb el teixit social del barri per així enfortir la comunitat. Així, l'objectiu, a més de contribuir en la millora de les condicions de vida d'aquestes famílies, és generar un nexe de confiança, tant amb les institucions com amb entitats veïnals, per vincular a les persones amb el seu entorn més proper.

A-porta compta amb el suport del Programa integral de barris per a la millora de rendes (Pla de barris de l'AMB), creat per combatre situacions de desigualtat i exclusió.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior