Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 10:45:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Nova edició de la Mostra de cinema llatinoamericà al CineBaix, del 23 al 27 de març

22/03/2023
Lectures: 1994
Nova edició de la Mostra de cinema llatinoamericà al CineBaix, del 23 al 27 de març

Del 23 al 27 de març La Mostra de CineBaix projectarà 12 pel·lícules de 8 països diferents que farà un recorregut per una part de l'Amèrica Llatina: Brasil, Guatemala, Xile, República Dominicana, Panamà, Nicaragua, Argentina i Perú. El cicle ofereix l'oportunitat de veure un cinema que no sol tenir presència a les sales comercials i també inclou dos cinefòrums.

La inauguració serà el dijous 23 de març, amb la pel·lícula Carajita, una coproducció entre la República Dominicana i l'Argentina codirigida per Ulises Porra i Silvina Schnicer. El film, centrat en la relació de la filla d'una família benestant i la seva mainadera, ofereix una visió llatina del classisme i la divisió social. 

La programació de la mostra inclou títols que han passat per diferents festivals on han tingut molt bona acollida i alguns han estat premiats, com ara El castigo, de Matías Biza, Biznaga de Plata a la millor direcció al Festival de Màlaga d'enguany; o la panamenya Plaza Catedral, d'Abner Benaim, que l'any passat va aconseguir superar la shortlist dels Òscar.

Alguns dels conflictes presents a Llatinoamèrica es troben també en aquesta nova edició. Per a Cadejo blanco, el director Justin Lerner va fer una recerca a fons de les bandes criminals conegudes com "maras", un thriller basat en fets reals i en milers d'històries diàries. Blanquita, del xilè Fernando Guzzoni, denuncia casos d'abusos i violència sexual per part de polítics. Del director xilè Patricio Guzmán es podrà veure Mi país imaginario, documental sobre les protestes que van esclatar a la capital de Xile el 2019.

El programa ofereix també la possibilitat de reviure en pantalla gran la pel·lícula brasilera més ben valorada de la història del cinema: Ciudad de Dios. També recupera la pel·lícula llatinoamericana de l'any: Argentina, 1985. I Desert particular, un drama romàntic de temàtica LGTBIQ+ que va representar el Brasil als Oscar del 2021.

Dos cinefòrums complementen les projeccions

El divendres 24, després de veure Plaza Catedral, hi haurà una connexió per streaming amb el director de la pel·lícula, Abner Benaim. I el diumenge 26, els professors de la Universitat Pompeu Fabra David Mier i Paloma García conduiran un cinefòrum després de la projecció de la pel·lícula Argentina, 1985.


Podeu consultar tota la programació i més informació al web de La Mostra de CineBaix.

Comparteix
Salta a la part superior