Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/06/2023 05:59:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple ordinari de maig aprova definitivament la liquidació del contracte de gestió del Complex Municipal de Piscines

26/05/2023
Lectures: 371
El ple ordinari de maig aprova definitivament la liquidació del contracte de gestió del Complex Municipal de Piscines

El darrer ple ordinari del mandat, celebrat el dijous 25 a la Sala de Plens de l'Ajuntament, va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista a càrrec del col·lectiu feminista Sant Feliu Feminista.

Un dels temes destacats del ple va ser la liquidació del contracte administratiu, de gestió i explotació, per concessió, del Complex Municipal de Piscines, que es va aprovar de forma definitiva amb els vots de l'equip de govern i del regidor no adscrit, l'abstenció de PSC, Ciutadans i Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari de Veïns per Sant Feliu. Així, el ple va aprovar desestimar les al·legacions presentades pel Club Natació Sant Feliu a la proposta de liquidació inicial aprovada pel ple municipal de 28 de juliol de 2022 i va aprovar la liquidació per import de 1.459.184 euros, que comporta un deute favorable a l'Ajuntament de Sant Feliu. El contracte havia estat adjudicat per acord de ple de 31 de gener de 2006 a l'entitat Club Natació Sant Feliu i formalitzat en data 22 de febrer de 2006. La seva execució es va iniciar l'11 de juny de 2007 i la liquidació es tanca a 6 d'abril de 2021.

Després de la intervenció al ple dels diferents portaveus i del director general del Club Natació Sant Feliu, Isaac Fulquet, per explicar el seu punt de vista, l'alcalde Oriol Bossa va tancar el debat assegurant que "el compromís de l'equip de govern era solucionar aquesta qüestió i ens vam conjurar perquè no es tanqués la instal·lació durant la pandèmia. L'esport i la instal·lació és primordial per a la ciutat". Respecte a la gestió del Complex, va afegir, "tots els alcaldes i alcaldesses que m'han precedit han actuat amb la millor voluntat i respectant els interessos de la ciutat". Per acabar, va subratllar que "hem tret la soga al coll al gestor del Complex. Avui hem fet una passa més però aquí no s'acaba el tema. Serà la justícia qui decideixi com ha de quedar resolta aquesta qüestió".

També en l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari de la resta de grups i del regidor no adscrit. La modificació de la plurianualitat del conveni AMBici per al desplegament del bicing metropolità va tirar endavant amb els vots de l'equip de govern, l'abstenció de PSC i Tots Som Sant Feliu, i el vot en contra de Veïns i del regidor no adscrit.

El ple va declarar d'especial interès o utilitat municipal les obres de reforma interior, canvi de distribució i reforma de la façana, sense afectació estructural, del local d'ús religiós ubicat al carrer Santa Creu número 41, amb el suport de tots els grups, excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i del regidor no adscrit.

La modificació de la plantilla municipal per adequar-la a la modificació de la normativa en matèria de policies locals va ser aprovada inicialment per unanimitat. Amb el suport de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit es va aprovar la compatibilitat per a l'exercici d'una segona activitat en l'àmbit privat d'un treballador i una treballadora municipals.

A més, es va aprovar l'adjudicació del contracte de serveis de redacció dels diferents projectes derivats del concurs internacional de projectes per al nou espai de centralitat urbana resultant del soterrament, amb els vots favorables de l'equip de govern i del PSC, l'abstenció de Ciutadans, Tots Som Sant Feliu i Veïns, i el vot contrari del regidor no adscrit. Així, el ple va acordar declarar vàlid l'acte de licitació celebrat del contracte i adjudicar a l'empresa Under Project Lab SCP el contracte de serveis de redacció dels diferents projectes per un import total de 473.500,59 euros, IVA inclòs.

En la mateixa àrea, es va convalidar per unanimitat l'acord de l'Assemblea General del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola de desembre de 2021, d'aprovació de la data d'inici de la concessió administrativa per gestionar la finca de Can Ferriol; i les subvencions de suport a activitats ciutadanes, en règim de concurrència competitiva, del Programa de Participació Ciutadana i Convivència per a l'any 2023, amb el suport de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials es va aprovar per unanimitat la modificació de les bases del concurs de cartells de la Festa de Tardor per donar més marge als participants del concurs, així com un ajut d'emergència a l'entitat Creu Roja Espanyola per cobrir necessitats bàsiques immediates de les persones afectades pel terratrèmol de Turquia i Síria.

Amb el suport de tots els grups i el vot en contra del regidor no adscrit es van concedir dues subvencions nominatives a l'Ateneu Santfeliuenc, una pel seu propi projecte d'activitat i l'altra pel conveni AECIP com a seu de diverses entitats de la ciutat; a l'entitat Sant Feliu de Llobregat Viu, SCCL per al projecte de comunicació Fet a Sant Feliu; al Centre Parroquial, al Casino Santfeliuenc, a la Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu (FETS) i a La Unió Coral. Les subvencions a les associacions Diaconia Sant Feliu de Llobregat i Caritas Diocesana de Sant Feliu van ser aprovades per unanimitat.

El ple va aprovar, amb l'únic vot en contra del regidor no adscrit, concedir subvencions, de concurs, a diverses entitats dels àmbits d'Educació en el Lleure, Cultura, Interculturalitat, Sensibilització, Cooperació internacional, Joventut, Gent gran, Salut pública, Feminisme i Persones amb discapacitat.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va aprovar per unanimitat una subvenció per al projecte ADF 2023 i, amb el vot en contra del regidor no adscrit, un ajut econòmic a l'Associació Gats i Gossos de Sant Feliu per a la gestió i manteniment del refugi de gats Mercè Rodoreda. Les subvencions de concurs per als projectes de l'any 2023 a diverses entitats ciutadanes de l'àmbit de Medi Ambient i Lluita contra el canvi climàtic també van ser acordades amb el suport de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit.

En l'espai de precs i preguntes, les regidores Mercè Ariza i Elisabet Valencia i els regidors Bernat Dausà i Xavier Alegre, que no continuaran el proper mandat, es van acomiadar dels seus companys i companyes del consistori.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior