Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 11:08:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Campanya de donació de plasma al Centre Cívic Mas Lluí el 9 de juny

01/06/2023
Lectures: 1688
Campanya de donació de plasma al Centre Cívic Mas Lluí el 9 de juny

El programa de Salut pública i el Banc de Sang i Teixits habilitaran un punt de donació de plasma el divendres 9 de juny, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, al Centre Cívic Mas Lluí (carrer d'Estelí, 10-12). Aquesta campanya es repeteix al llarg de l'any cada mes en els mateixos horaris i espai. Per fer la donació cal reservar cita prèvia

Les persones interessades en realitzar la donació han d'evitar menjar molts greixos com fregits, o fer àpats copiosos. També es recomana no prendre begudes ensucrades o sucs de fruita comercials, beure alcohol, ni consumir gelats i aliments que tinguin molt de sucre. La donació de plasma té una durada d'aproximadament una hora.

Un element essencial per lluitar contra les inmunodeficiències

El plasma és un líquid transparent i lleugerament groguenc que representa el 55% de la sang. Dels cinc litres de sang que té de mitjana una persona de 70 quilos, uns 3 litres són de plasma.

Al plasma es troben en suspensió les cèl·lules sanguínies com els glòbuls vermells, els glòbuls blancs i les plaquetes. Està format principalment per aigua en un 90%, sals minerals i una gran quantitat de proteïnes que vetllen pel bon funcionament del l'organisme.

Hi ha persones que tenen malalties per dèficit d'aquestes proteïnes com per exemple l'hemofília, diferents immunodeficiències, el mieloma múltiple o la polineuritis desmielinitzant, entre d'altres. El seu tractament és l'administració de la proteïna que li falta al pacient. Les immunoglobulines no es poden sintetitzar artificialment, només es poden extreure del plasma de les donacions altruistes. Així, l'única manera d'obtenir el tractament per a persones malaltes és a partir de la donació de plasma.

 

 

Comparteix
Salta a la part superior