Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/10/2023 03:11:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Prova del sistema d'alertes de Protecció Civil al mòbil el 14 de setembre

12/09/2023
Lectures: 586
Prova del sistema d'alertes de Protecció Civil al mòbil el 14 de setembre

El proper dijous 14 de setembre, a les 13 h, tindrà lloc a la comarca del Baix Llobregat una prova del sistema d'alertes a través del telèfon mòbil de la ciutadania.

El sistema d'Alertes de Protecció Civil es va posar en funcionament el passat mes de febrer en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

Es tracta d'una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L'eina ja s'ha aplicat en situacions reals.

Atès que el sistema té un important impacte social per la seva capacitat de difusió massiva, des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s'està realitzant una àmplia campanya de difusió d'aquest sistema. Al llarg d'aquest mesos s'han fet diverses proves d'alertes al mòbil arreu del territori. En el cas de Sant Feliu de Llobregat és previst fer la prova aquest dijous, a les 13 h.

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones turistes o que hi estiguin de pas, rebran el missatge. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d'un so d'alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils. Quan rebeu l'alerta no cal trucar al 112, ja que es tracta d'una prova d'aquest sistema d'avisos.

Per valorar la prova s'ha previst una enquesta per informar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

Més informació

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior