Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/11/2023 17:32:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans

29/09/2023
Lectures: 699
Manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans

L'Ajuntament de Sant Feliu se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones Grans, que es commemora el dia 1 d'octubre. En concret, el dilluns 2 d'octubre es va fer la lectura del Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat al Casal Municipal de la Gent, on també hi va haver actuacions del taller d'havaneres i del grup de teatre musical Amalgama.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat ha elaborat una declaració amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, coincidint enguany amb el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Una fita que segons el manifest "ens recorda que els drets humans fonamentals s'han de protegir universalment".

La Declaració estableix que "totes les persones, tinguem l'edat que tinguem, tenim dret a gaudir plenament dels nostres drets humans i llibertats fonamentals". Cal recordar, assegura el manifest, "que l'edatisme, o discriminació per motiu d'edat, és una de les causes de discriminació més important a tot el món, i que es preveu que en 30 anys el número de persones majors de 65 anys a tot el món es dupliqui amb escreix".

El Dia Internacional de les Persones Grans, "les persones grans del Baix Llobregat reivindiquem que som ciutadans i ciutadanes de ple dret, que la nostra vida ens pertany només a nosaltres, que tenim dret a la integració tecnològica, a gaudir de la natura i de la cultura, a serveis socials i sanitaris de qualitat, a pensions dignes i a viure amb seguretat, salut i de manera lliure i autònoma. Per això exigim l'aprovació d'una Llei de Persones Grans a Catalunya, que contribueixi a fer més visibles a les persones grans i garanteixi els nostres drets".

El manifest finalitza subratllant que "volem escoltar i que ens escoltin, volem cuidar i que ens cuidin, i volem avançar cap a una societat més respectuosa amb les persones de totes les edats i amb el nostre planeta".

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior