Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/11/2023 17:33:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple aprova per unanimitat concedir el Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023 a Maria Teresa Olivé

28/09/2023
Lectures: 1008
El ple aprova per unanimitat concedir el Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023 a Maria Teresa Olivé

El primer ple després de les vacances d'estiu va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista, a càrrec de diverses representants del Club Bàsquet Santfeliuenc.

Un dels temes destacats de la sessió plenària va ser la concessió del Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023, que se celebrarà de l'11 al 15 d'octubre al municipi. El ple va aprovar per unanimitat concedir a Teresa Olivé Tapias aquesta distinció per la seva llarga trajectòria d'activisme cultural i en especial per la seva faceta com a gegantera. Olivé va rebre el reconeixement dels portaveus dels diferents grups municipals.

A continuació, la regidora Núria Carrera va llegir una declaració institucional de la Junta de Portaveus de suport a tots els afectats i afectades pel terratrèmol al Marroc i per les inundacions a Líbia.

En l'apartat de mocions d'àmbit local, el partit polític Viva! Sant Feliu va presentar una proposta per a la creació d'un centre de salut mental infantil i juvenil. La proposta, aprovada per unanimitat, insta la Generalitat de Catalunya a la creació del servei i a l'Ajuntament a realitzar les accions i negociacions necessàries amb la Xarxa de Salut Mental del Servei Català de la Salut perquè es porti a terme la creació del centre.

Per la seva banda, la moció presentada pel grup municipal VOX per augmentar la seguretat al municipi va ser rebutjada en rebre únicament el suport del Partit Popular i el vot contrari de la resta de grups. Sí que va prosperar, amb el suport de tots els grups, la moció del Partit Popular que insta l'Ajuntament a la instal·lació d'un parc infantil completament accessible per als nens i nenes amb diversitat funcional, després d'acceptar-ne una esmena feta per l'equip de govern.  

La proposta d'àmbit general dels grups municipals del PSC-CP, ERC, Sant Feliu En Comú Podem (SFECP), PP, Tots Som Sant Feliu i Veïns per Sant Feliu de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l'àmbit esportiu va ser aprovada amb l'únic vot contrari del regidor de VOX. La moció reprova i condemna les actituds i declaracions masclistes i vexatòries de l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales, i exigeix que es depurin totes les responsabilitats dins de la RFEF més enllà de la inhabilitació del president. També reitera el compromís de l'Ajuntament de Sant Feliu en el suport a l'esport femení i en la lluita per la igualtat en el món de l'esport.

En l'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Administració Oberta, el ple va aprovar  el compte general del pressupost corresponent a l'exercici 2022, amb el suport de tots els grups excepte l'abstenció del Partit Popular. La pròrroga del contracte del servei de neteja d'edificis i dependències municipals, com a màxim durant 5 mesos i 26 dies naturals (fins al 4 d'abril de 2024), va ser aprovada amb el suport de tots els grups excepte l'abstenció d'ERC.

El reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables de les diferents àrees (punts 10, 22 i 23 de l'ordre del dia) es van tractar conjuntament i es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció del PP.

La declaració d'especial interès o utilitat municipal de les obres de rehabilitació del teulat, paraments i vitralls del cimbori de la Catedral va ser aprovada amb el suport de tot el consistori. En relació amb aquesta qüestió, el ple va aprovar  concedir una subvenció de 10.000 euros a la Fundació Laurentius per al projecte extraordinari d'inversió en millores dels estucs artístics i altres elements de la Catedral, amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció de SFECP.

En la mateixa àrea, es va aprovar la quarta modificació de crèdit de l'any amb el suport de tots els grups excepte les abstencions d'ERC, SFECP i PP; i la cinquena modificació de crèdit amb les úniques abstencions d'ERC i PP.

La suspensió del termini per resoldre el recurs de reposició presentat pel Club Natació Sant Feliu contra l'acord del ple del 25 de maig de 2023, la suspensió de l'execució de la liquidació amb dispensa de garantia i la sol·licitud de suport tècnic de la Diputació de Barcelona, sobre la liquidació definitiva del contracte del Complex Municipal de Piscines va ser un dels temes més polèmics de la sessió plenària. Finalment, el punt es va aprovar amb els vots favorables de PSC, Tots Som Sant Feliu i PP, les abstencions de Veïns per Sant Feliu i Vox, i els vots contraris d'ERC i SFECP.

La modificació dels membres del Consell de Cultura, per incorporar una representant de l'entitat Centre Parroquial de Sant Feliu, va ser aprovada per unanimitat. El mateix suport va tenir l'actualització del Pla Normatiu 2022-2023 per incorporar el reglament regulador de l'ús de RPA (drons) de la policia local de Sant Feliu, per millorar la seguretat i la rapidesa en els serveis que així ho requereixin, com el suport en els casos de catàstrofe o emergència o la supervisió d'operatius.

En l'àrea de Serveis a les Persones es van aprovar per unanimitat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per concurrència dels àmbits d'esports, educació i infància i lleure de l'Ajuntament de Sant Feliu per al curs escolar 2023-2024. També van rebre el suport de tot el consistori la subvenció de 21.000 euros a la Creu Roja Espanyola; l'ajut econòmic extraordinari de 25.000 euros al Club Bàsquet Santfeliuenc per a l'ascens de l'equip masculí a la Lliga LEB plata; i la subvenció extraordinària de 1812,68 euros al Santfeliuenc FC per al projecte Enfutbola't 2023.

En l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de la Ciutat es va aprovar per unanimitat el plec de clàusules administratives particulars que regiran la concessió administrativa de la parada número 7 del Mercat Municipal. La durada del contracte serà de 10 anys a comptar des de la data de la seva formalització.

En l'apartat de propostes urgents es va presentar un ajut d'emergència a través del Consell Solidari per a les persones afectades pel terratrèmol del Marroc. Tant la urgència del punt com l'ajut extraordinari de 4500 euros que vehicularà l'entitat Creu Roja Espanyola van ser aprovats amb el suport de tot el consistori.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior