El corredor Pedro Aguado Calderón ha recorregut 640 quilòmetres des de Sant Feliu de Llobregat fins a Puente Viesgo (Cantàbria). En total, 13 etapes en 15 dies de travessia (del 28 d'octubre a l'11 de novembre), corrent i en bici, per camp i carretera, amb una mitjana aproximada de 50 quilòmetres diaris amb l'objectiu de promoure la investigació i l'atenció als pacients de Síndrome de Dravet i les seves famílies. Aguado va descobrir la malaltia després de conèixer els pares de la Daniela, una nena santfeliuenca afectada per aquesta síndrome.
La síndrome de Dravet és una malaltia rara greu que provoca crisis epilèptiques, disfunció intel·lectual, alteracions conductuals i alts graus de discapacitat. Ja es treballa en diversos camps per trobar-hi un remei.
La Travessia Solidària Dravet 2023 ha estat una iniciativa d'Aguado, impulsada per l'Associació Esportiva Jo corro pel Dravet. Tots els diners recaptats en donacions aniran destinats a finançar projectes de recerca sobre la síndrome de Dravet i les malalties rares amb epilèpsia impulsats per Suport Dravet, a través de la xarxa científica pròpia INDRE (Xarxa Internacional de Recerca en síndrome de Dravet i Epilèpsia Refractària).
Actualment, INDRE compta amb 14 grups de recerca, més de 50 investigadors a 12 centres on es treballa a l'avantguarda científica per a la curació de la síndrome de Dravet i les malalties rares amb epilèpsia.
Es calcula que a Espanya hi ha entre 348 i 540 pacients correctament diagnosticats. Tot i això, les dades de prevalença de la malaltia ens conviden a pensar que el nombre de pacients diagnosticats hauria de ser superior a 2.000.
Per a la mare de Daniela "aquesta experiència ha estat molt gratificant, estem molt agraïts als ajuntaments de Sant Feliu i de Puente Viesgo pel suport que ens han donat. I sobretot a Pedro perquè hagi fet això per la nostra filla i ens hagi ajudat a donar visibilitat i a recaptar el màxim de diners per a la investigació d'aquesta malaltia".