Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/07/2024 07:16:04

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Es constitueix el 27è Consell d'Infants de la ciutat

20/11/2023
Lectures: 2411
Es constitueix el 27è Consell d'Infants de la ciutat

El 27è Consell d'Infants de Sant Feliu s'ha constituït aquest dilluns, 20 de novembre, amb un acte a la Sala Ibèria al qual han assistit els nens i nenes que formen part del Consell, així com l'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, la regidora d'Educació, Ana Cubet, i altres membres del consistori, a més de persones col·laboradores, mestres, familiars i amics i amigues dels consellers i conselleres entrants i sortints. L'acte ha estat presentat per Omar Rebollo, antic conseller i dinamitzador del Consell d'Infants de Sant Feliu.

Els protagonistes de l'esdeveniment han estat els integrants del Consell d'Infants, que han donat compte de la tasca desenvolupada durant el curs 2022-2023 sobre el desenvolupament sostenible amb suport audiovisual i a ritme de rap. També s'ha projectat un vídeo d'Abril Mayugo, representant de Sant Feliu de Llobregat al Consejo Estatal de Participación de la infancia y la adolescència (CEPIA), que no ha pogut ser present a l'acte de constitució.

En el marc de la celebració s'ha lliurat als membres sortints una fotografia emmarcada de record del dia de la seva constitució. La regidora Ana Cubet i l'alcaldessa Lourdes Borrell han dedicat paraules de reconeixement als membres del Consell que acaben el seu mandat i els han agraït la seva participació en els actes de la ciutat. L'alcaldessa els ha encarregat la constitució del Consell de Joves fins als 18 anys i ha destacat que "avui no és el final, és el començament d'una nova etapa".

A continuació han donat la benvinguda i els identificadors del Consell als membres entrants i l'alcaldessa els ha traslladat l'encàrrec polític per a aquest curs: una campanya per fomentar la cultura cívica a Sant Feliu de Llobregat.

La regidora d'Educació ha recordat als consellers entrants la data de la primera reunió i ha explicat que, com cada any, el dia de Reis representants del Consell d'Infants donaran la benvinguda a Ses Majestats en nom de tots els infants de Sant Feliu.

A continuació, Omar Rebollo ha agraït la feina d'Àngels Prats, a qui se li acaba de concedir la Medalla de la Ciutat com a reconeixement a la seva trajectòria docent, social i humana. En especial, per la seva lluita en defensa de l'escola pública i dels drets dels infants com a ciutadans amb plenitud de drets, així com per l'impuls de diversos projectes innovadors adreçats als nens i nenes i a les seves famílies. Rebollo ha destacat la importància de la figura d'Àngels Prats, present a l'acte, en la creació del Consell d'Infants a Sant Feliu i, juntament amb una consellera entrant, li han lliurat una rosa i un detall en record del Consell.

L'alcaldessa de Sant Feliu ha acomiadat l'acte convidant a tothom a l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat el proper dimecres 22 de novembre a les 18 h, a la Sala Ibèria.

Per tancar l'acte, els consellers i conselleres han pujat a l'escenari per fer-se una fotografia amb els representants polítics i les persones dinamitzadores, mentre sonava la cançó del Consell d'Infants composta per Joan Josep Blay. 

Un òrgan de participació ciutadana

El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana format per infants de 5è i 6è de Primària escollits democràticament pels escolars dels centres educatius del municipi, en el marc d'un projecte educatiu en valors i civisme. Any rere any, el consell es renova parcialment per tal que els consellers i conselleres que han iniciat 1r d'ESO passin el relleu als alumnes de 5è. Els seus membres es reuneixen un cop al mes per fer propostes de millora de la ciutat, organitzar la seva participació en diversos esdeveniments i abordar l'encàrrec que se'ls formula anualment des de l'Ajuntament.

 

Comparteix
Salta a la part superior