Sant Feliu de Llobregat es prepara per acollir l'exposició 'Cultius: Fent ciutat amb les persones', una instal·lació site-specific i escultòrica que tindrà lloc a la Nau de les Sedes de Can Bertrand. Aquesta exposició esdevé un diàleg significatiu entre el cultiu i la cultura, reconeixent el seu paper essencial en el desenvolupament de pràctiques comunitàries, culturals, cíviques, socials i educatives a la ciutat. L'Ajuntament ha habilitat el lloc web www.santfeliu.cat/cultius, on es pot consultar tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment.
Amb aquesta mostra es pretén retre homenatge a totes les persones que han contribuït a construir la comunitat santfeliuenc, des dels anys 50 fins al 2020, destacant la importància del cultiu, la terra i el territori en la configuració de Sant Feliu. La mostra ofereix un reconeixement a Magí Boronat i Francesch, arquitecte d'interiors i activista social, cívic i cultural, que ha estat una figura clau en la transformació de la ciutat. La seva trajectòria professional i la seva implicació amb les comunitats han deixat una empremta inesborrable a Sant Feliu.
L'acte d'inauguració tindrà lloc el 18 d'octubre a les 19h, i comptarà amb la presència de l'alcaldessa Lourdes Borrell, el director de La Vanguardia, Jordi Juan, així com Magí Boronat, i l'artista i comissària de l'exposició, Marta Juvanteny. Boronat i Juvanteny van visitar els estudis de Ràdio Sant Feliu per explicar la gènesi, creació i objectius d'aquesta exposició, en una entrevista que es pot visionar en el següent enllaç.
Teixint vida cultural amb les persones a Sant Feliu
L'exposició 'Cultius', que es podrà visitar fins al 15 de desembre, pretén sorprendre la ciutadania amb una experiència única, convidant els i les assistents a reflexionar sobre l'impacte del cultiu en la ciutat, i a celebrar el treball de totes aquelles persones que han contribuït al seu desenvolupament.
La instal·lació es presenta com un cosmos d'elements significatius que orbiten al voltant de la mirada catalitzadora i transformadora de Magí Boronat. L'eix central està constituït per cinc tipus de terres fèrtils locals, cadascuna simbolitzant aspectes clau del cultiu cultural, social, educatiu i cívic de la ciutat. Aquests elements conviden els espectadors a reflexionar sobre el futur i la transformació del territori i de la ciutat.
L'exposició explora la noció de temps cíclic i lineal, destacant el procés de renovació cultural, social, educatiu i cívic, alhora que subratlla la importància de cultivar i nodrir les idees i els valors que modelen la ciutat, convertint- la en una metàfora viva del creixement i la transformació constant. Al mateix temps, simbolitza l'espai on la cultura i el cultiu es fusionen per donar vida a un futur, a través de l'última llavor plantada, amb l'esperança que aquesta llavor prosperi segons les necessitats culturals contemporànies i s'alineï amb els temps actuals, contribuint així a la vitalitat i el dinamisme reflexiu de la ciutat.