L'alcaldessa Lourdes Borrell ha assistit dimarts 29 d'octubre a l'acte de presentació del nou servei de motos elèctriques compartides, que començarà a funcionar a Sant Feliu en els propers dies. En l'acte, celebrat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s'ha explicat que aquest servei serà de regulació metropolitana i de titularitat i gestió privada a través de l'atorgament de llicències metropolitanes, i es preveu que arribi fins a gairebé 10.000 motos d'ús compartit a finals d'any.
En paraules de Borrell, "amb l'arribada de les motos elèctriques compartides fem un pas més cap al Sant Feliu del futur que estem construint" i emfatitza que "el servei ofereix a la ciutadania santfeliuenca i metropolitana una alternativa de mobilitat flexible, econòmica i respectuosa amb el nostre entorn". L'objectiu és facilitar una mobilitat més sostenible en el conjunt de l'àrea metropolitana, incloent Sant Feliu, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.
Desplegament de gairebé 10.000 motos, amb cobertura a Sant Feliu
L'AMB ha atorgat cinc llicències a cinc empreses operadores, que sumaran un total de 9.950 motos elèctriques que circularan pels municipis del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Besòs. Sant Feliu, juntament amb Esplugues i Sant Just, rebrà aquest servei que comptarà amb un període inicial de desplegament de 40 dies. Les empreses Hori Rides, Yego Urban Mobility, Cooltra Motosharing, Go Sharing i Acciona Mobility seran les encarregades de la gestió i manteniment de les motos a través de les seves aplicacions pròpies.
A més, el servei funcionarà amb una identificació metropolitana, visible tant en les motos com en els cascs, amb el logo de l'AMB de la moto compartida. Aquestes zones d'estacionament seran adaptades segons les condicions de cada municipi, seguint les ordenances municipals per garantir una mobilitat adequada.
Comissió tècnica, règim sancionador i taxa de gestió
Per garantir el bon funcionament del servei, l'AMB ha creat una comissió tècnica, de la qual formen part tècnics de l'AMB, representants dels municipis participants, com Sant Feliu, i de les empreses operadores. Aquesta comissió, amb la col·laboració de les policies locals, farà seguiment del desplegament del servei i vetllarà per la seguretat viària i el compliment del codi de bones pràctiques.
El nou servei estarà subjecte a una taxa anual de 45 euros per vehicle per a la gestió de la llicència metropolitana, a més de les taxes municipals per a l'ocupació de l'espai públic, segons el que estableixen les ordenances de cada ajuntament, inclòs el de Sant Feliu.