Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/05/2018 21:53:04

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

27/04/2016
Lectures: 2312
Es constitueix el Consell Municipal de Solidaritat i s'aproven ajudes d'emergència per a l'Equador, els refugiats d'Idomeni i el Sàhara

El saló de sessions de l'Ajuntament va acollir aquest dimarts, 26 d'abril, la primera sessió del Consell Municipal de Solidaritat de l'actual mandat. En el plenari es va formalitzar la nova representació del Consell, integrada per una vintena de persones entre les quals hi ha representants dels partits polítics municipals; d'institucions i entitats solidàries, d'associacions veïnals i sindicats, així com de tècnics municipals de l'àmbit. La presidència del Consell és exercida per l'alcalde, Jordi San José, i la vicepresidència per la regidora de Solidaritat i Cooperació, Lourdes Borrell.

En la sessió es van aprovar més d'una dotzena de projectes de cooperació i sensibilització que s'impulsaran al llarg de l'any. A més, també es van aprovar tres ajudes d'emergència: dues gestionades per la Creu Roja, destinades als damnificats del terratrèmol que va tenir lloc a l'Equador el 16 d'abril passat, així com les ajudes per al camp de refugiats d'Idomeni. La tercera ajuda d'emergència, que es tramitarà a través del Fons Català de Cooperació, preveu atendre les dificultats dels camps de refugiats saharauis, arran de les darreres inundacions. 

El Consell Municipal de Solidaritat és un organisme consultiu creat l'any 1999 amb la voluntat de promoure la participació i contribuir a la sensibilització envers la problemàtica del tercer món i les diferències nord-sud.

Entre les funcions del Consell destaca fomentar la consciència de cooperació i solidaritat entre la ciutadania; vetllar pel compliment de la recomanació de les Nacions Unides sobre destinar el 0,7% del pressupost a ajudes per al desenvolupament del tercer món; impulsar programes de cooperació amb països i comunitats subdesenvolupades i col·laborar amb associacions i ONG de Sant Feliu dedicades a la cooperació per executar projectes concrets.

 

ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action