Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2024 04:35:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Neix el I Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Feliu

27/03/2023
Lectures: 3445
Neix el I Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Feliu

Des de la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ s'ha elaborat el primer Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2025, que pretén fer un pas endavant en la protecció i la promoció dels drets de les persones LGTBIQ+ en general, i d'aquelles residents al municipi de Sant Feliu en particular. El Pla es portarà a aprovació al ple ordinari de març el proper dijous 30 de març, a les 18 h, al saló de sessions de l'Ajuntament.

El document és el resultat d'un procés de diagnosi conformat durant aquest mandat a partir de l'anàlisi i la reflexió conjunta de diversos actors que resideixen o treballen a Sant Feliu, vinculats o interessats en la qüestió LGTBIQ+. En concret, l'elaboració del Pla ha estat possible gràcies a un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona de la mà de Diversitas; al treball conjunt de la regidoria amb l'entitat referent a la ciutat TransBaixPower Roses de Sant Feliu; a la participació de la ciutadania a través d'una enquesta; a grups focals de treball amb persones de diferents edats i àmbits; i a les aportacions de les tècniques de diversos departaments de l'Ajuntament per assolir la transversalitat del Pla. 

El Pla està concebut com un pas més en la feina que des de fa dècades s'ha anat realitzant al territori al voltant d'aquest tema des de diferents posicions. Es tracta del primer document específic de planificació institucional sobre la temàtica de la diversitat sexual i de gènere, que suposa un pas endavant com a instrument de visibilització i orientació de les polítiques, així com la creació d'un entorn segur i respectuós per a totes les persones, independentment del seu gènere.

El I Pla Local LGTBIQ+ dibuixa les línies estratègiques d'acció que van des del compromís institucional, la coeducació i formació en diversitat afectiva, sexual i de gènere, la salut, l'àmbit de la visibilitat i participació, l'esport i lleure, el foment al mercat laboral, per combatre la Lgtbifòbia encara present a la societat. 

Acte de presentació a la ciutadania

El divendres 31 de març, a les 17 h, tindrà lloc a la plaça de Lluis Companys una festa per celebrar la posada en marxa del I Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Feliu. En el marc de l'acte festiu hi haurà una xerrada col·loqui sobre el contingut del Pla i un taller participatiu liderat per l'entitat Kaligràfics, on es pintarà una bandera que inclou totes les diversitats deixant-ne constància gràfica i textual. L'entitat Voluntariat de Sant Feliu serà l'encarregada de dinamitzar la part final de l'acte amb una xocolatada.

Salta a la part superior