Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2020 05:19:14

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

23/12/2016
Lectures: 1675
Les orquestres de corda de les escoles Falguera i Gaudí s'estrenen en els festivals de Nadal

Els alumnes de tercer de primària de les escoles públiques Falguera i Gaudí que des de primers d'octubre participen en el projecte "Cordes a primària", una iniciativa de l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Música per fomentar l'ensenyament instrumental, s'han presentat en societat aquesta setmana actuant en el marc dels festivals de Nadal de cada centre. 

L'orquestra de l'escola Falguera, que rep el nom d'orquestra Fantàstica, va actuar aquest dijous 22 de desembre a l'Auditori de Palau Falguera, davant de la resta d'alumnes del centre, així com del professorat i les famílies. Per la seva banda, l'orquestra de l'escola Gaudí, anomenada Pizzicato, ho va fer el mateix dia però a la Sala Ibèria, fent l'obertura del tradicional concert de Nadal del centre. Totes dues orquestres van rebre un llarg aplaudiment del públic, que va quedar ben sorprès en veure els infants interpretar diferents peces musicals amb violins i violoncels. Durant l'actuació, els nens i nenes van estar acompanyats a l'escenari pels professors de música del col·legi, així com per professors de l'Escola Municipal de Música, amb qui estan fent la formació. 

El projecte "Cordes a primària" és una experiència nova que per primera vegada s'ha posat en marxa a Sant Feliu, amb l'objectiu d'enriquir l'ensenyament musical dels alumnes a través de la pràctica d'un instrument de corda. Així, els nens i nenes de tercer curs de les escoles Falguera i Gaudí dediquen una hora de l'assignatura de música a la iniciativa, durant la qual el professorat de violí, viola i violoncel de l'Escola Municipal de Música es desplacen fins a les escoles i fan una classe junt amb l'especialista de música de cada centre. 

Durant les sessions, que es duran a terme durant tot el curs escolar, els alumnes tenen l'oportunitat de tocar el violí o el violoncel, i familiaritzar-se amb ells. La voluntat és que el projecte pugui ampliar-se el curs vinent també als alumnes de quart de primària dels centres Falguera i Gaudí. 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar