Educació i formació

24/05/2018 21:52:42

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

21/11/2017
Lectures: 711
Es constitueix el nou Consell d'Infants de la ciutat

El 21è Consell d'Infants de la ciutat es va constituir el dilluns 20 de novembre amb un acte oficial a la Sala Ibèria al qual van assistir els nens i nenes que formen part del consell, així com l'alcaldessa accidental, Lourdes Borrell, la regidora d'Educació, Mireia Aldana, i altres autoritats, a més de col·laboradors, mestres, familiars i amics dels consellers entrants i sortints.

L'esdeveniment va estar protagonitzat pels integrants del Consell d'Infants, que van retre compte de la tasca desenvolupada durant el curs 2016-2017. També van recordar la responsabilitat del conjunt de la ciutadania en el respecte i la promoció dels drets dels infants, que es van rememorar internacionalment aquest dilluns 20 de novembre.

En el marc de la celebració també es va fer efectiu el lliurament d'una rosa i una fotografia de record als membres sortints del Consell, alhora que es va donar la benvinguda als membres entrants, amb el traspàs de carpetes.

Per celebrar el 20è aniversari del Consell d'Infants, que va ser l'encàrrec de l'any passat, en l'acte d'aquest dilluns es va presentar un vídeo commemoratiu amb la participació dels consellers i conselleres i també d'altres persones que van formar part d'aquests 20 anys de Consell d'infants a la ciutat.

Durant la constitució de l'any anterior els exconsellers i exconselleres li van demanar a l'alcalde suport per constituir un consell de joves autogestionat, buscar un espai per donar continuïtat als joves que marxen del Consell d'infants i a altres joves de la ciutat. En aquest sentit, Marina Garcia, que havia estat consellera en una edició anterior, va presentar la sessió de co-creació i unes primeres conclusions per tal de definir quins tipus de participació activa volen els joves.

Finalment, la colla Timfalguers de l'AMPA Falguera va donar la benvinguda al nou Consell i el va acompanyar fins a la plaça de la Vila, on va sonar també la dansa del Consell d'Infant. A continuació, els consellers i conselleres van fer la lectura del Manifest del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants, que han realitzat els membres del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana format per infants de 5è i 6è de primària escollits democràticament pels escolars dels centres educatius del municipi, en el marc d'un projecte educatiu en valors i civisme. Any rere any, el consell es renova parcialment per tal que els consellers i conselleres que han iniciat 1r d'ESO passin el relleu als alumnes de 5è. Els seus membres es reuneixen un cop al mes per fer propostes de millora de la ciutat, organitzar la seva participació en diversos esdeveniments i abordar l'encàrrec que se'ls formula anualment des de l'Ajuntament.

Encàrrec al Consell d'Infants per al curs 2017-2018

La proposta d'encàrrec polític per aquest curs és que el Consell d'Infants ajudi a la configuració dels camins escolars que s'estan treballant, pensant què passa al llarg d'aquests camins. Com es poden identificar, com poden ajudar els comerços, en definitiva, com millorar-los.

Els camins escolars es fan amb l'objectiu que anar a l'escola sigui una activitat agradable i segura, que formi part de l'educació dels infants com a ciutadans, per afavorir la integració de la comunitat escolar en la dinàmica diària de l'entorn de l'escola i de la ciutat.

El projecte de camins escolars també pretén afavorir que el carrer es converteixi en un espai més de relació, d'intercanvi, on els infants i joves se sentin segurs i còmodes. En definitiva, que esdevingui un espai educatiu. A més, els camins Escolars ajuden a promoure hàbits de salut: disminuir el sedentarisme, millorar la qualitat de l'aire i disminuir el soroll a la ciutat.

 

ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action