Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/12/2019 07:15:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

21/11/2018
Lectures: 1203
Es constitueix el nou Consell d'Infants de la ciutat

El 22è Consell d'Infants de la ciutat es va constituir el dimarts 20 de novembre amb un acte a la Sala Ibèria al qual van assistir els nens i nenes que formen part del consell, així com l'alcalde Jordi San José, la regidora d'Educació, Mireia Aldana, i altres autoritats, a més de col·laboradors, mestres, familiars i amics dels consellers entrants i sortints.

L'esdeveniment va estar protagonitzat pels integrants del Consell d'Infants, que van retre compte de la tasca desenvolupada durant el curs 2017-2018 amb el suport d'un vídeo. També van recordar la responsabilitat del conjunt de la ciutadania en el respecte i la promoció dels drets dels infants, que es van rememorar internacionalment aquest dimarts 20 de novembre. En el marc de la celebració també es va fer efectiu el lliurament d'una rosa i una fotografia de record del que van començar als membres sortints del Consell, alhora que es va donar la benvinguda als membres entrants, amb el traspàs de carpetes.

L'alcalde Jordi San José va traslladar al nou consell l'encàrrec polític per a aquest curs, consistent en crear una campanya de sensibilització del que significa anar sols i soles a l'escola. Aquesta instrucció complementa la tasca portada a terme durant el curs 2017-2018, que va ser la configuració dels camins escolars amb l'objectiu que anar a l'escola sigui una activitat agradable i segura, i formi part de l'educació dels infants com a ciutadans. Finalment, la banda de l'Escola Municipal de Música va donar la benvinguda al nou Consell i el va acompanyar fins a la plaça de la Vila, on es va fer la foto commemorativa davant l'Ajuntament.

El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana format per infants de 5è i 6è de primària escollits democràticament pels escolars dels centres educatius del municipi, en el marc d'un projecte educatiu en valors i civisme. Any rere any, el consell es renova parcialment per tal que els consellers i conselleres que han iniciat 1r d'ESO passin el relleu als alumnes de 5è. Els seus membres es reuneixen un cop al mes per fer propostes de millora de la ciutat, organitzar la seva participació en diversos esdeveniments i abordar l'encàrrec que se'ls formula anualment des de l'Ajuntament.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar