Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2020 03:31:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

24/04/2020
Lectures: 6533
Sant Feliu es prepara per a la sortida dels nens i nenes al carrer

En base al Decret del Govern de l'Estat -Orden SND/370/2020, de 25 de abril, sobre las condiciones en las que deben desarrollarse los desplazamientos por parte de la población infantil durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19-, els infants podran sortir una hora al dia, entre les 9 del matí i les 21 hores, sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa seva. 

Cada persona adulta podrà acompanyar un màxim de tres nens o nenes, que podran córrer, saltar, jugar i fer exercici, sempre respectant les mesures de distanciament social de 2 metres amb la resta de persones que circulin per l'espai públic. 

El Govern recomana l'ús de mascaretes durant la sortida al carrer, però no són obligatòries. Salut Pública recalca, això sí, la necessitat de rentar bé les mans amb sabó en retornar a casa. 

Campanya "Tornem al carrer" a Sant Feliu 

Malgrat les restriccions necessàries, l'Ajuntament vol celebrar aquest retorn al carrer dels nens i nenes de Sant Feliu, així com garantir que aquest es produeixi de la forma més segura possible; tant a nivell de mobilitat, com de neteja i desinfecció de l'espai públic. 

Per això, es tallaran de dilluns a diumenge, de 17 a 20 h., i els caps de setmana i festius, de 10 a 13 h. alguns carrers de la ciutat amb poca circulació de cotxes, per a que els infants tinguin més espais peatonals per gaudir de la sortida, i poder mantenir més fàcilment el distanciament social.  

També hi haurà personal voluntari de l'ADF de Sant Feliu i de diverses entitats de lleure de la ciutat, que s'encarregaran d'informar i vetllar pel bon funcionament del dispositiu. 

La llista de carrers tallats a partir d'aquest diumenge per als vehicles (excepte l'accés als guals), durant la franja de 10 a 13h, de dilluns a diumenge, és la següent: 

  • C/ Josep Teixidó - C/Barcelona, entre C/ Sant Josep i C/ Prolongació Falguera.
  • C/ Vidal i Ribas. Entre C/ Passeig Nadal i Pi i Maragall
  • C/ Pi i Maragall. Entre C/ Vidal i Ribas i Passeig Bertrand.
  • C/ Picasso - C/ Europa. Entre C/ Constitució i C/ Sanson.
  • C/ Fiadores - Can Güell (Teixidores). Entre C/ Can Calders i Riera de la Salut.

A més, partir de la setmana vinent, a tots els barris de la ciutat hi haurà plafons informatius amb plànols que indicaran les zones recomanades per al passeig, tant les peatonals com en les què el trànsit estarà pacificat.

Per preparar aquesta sortida, també s'ha reforçat la neteja de l'espai públic amb productes desinfectants homologats pel Ministeri de Sanitat, però cal recordar que l'accés a determinats parcs, zones infantils i altres instal·lacions, no està permès.

A més, el consistori anima els nens i nenes de la ciutat a participar d'un joc per "Redescobrir Sant Feliu", després de tants dies de no poder passejar pels carrers de la seva ciutat. Així, de la mà del Consell d'Infants, es proposa que els nens i nenes, amb l'ajuda de les seves famílies, comparteixin a les xarxes socials vídeos, àudios, fotos o dibuixos... amb l'etiqueta #redescobreixoSantFeliu.

La iniciativa pretén que els nens i nenes expliquin les noves sensacions i descobertes durant els seus passejos per la ciutat, després de més d'un mes sense sortir. I si envien un àudio o vídeo al telèfon 608 183 751, aquest també es difondrà a Ràdio Sant Feliu, a l'espai infantil diari, de 12 a 13 hores. 

Recomanacions del Consell d'Infants: 60 minuts de responsabilitat i felicitat

Des del Consell d'Infants de Sant Feliu s'han elaborat unes recomanacions per poder gaudir de manera segura de l'espai públic.

Una de les principals recomanacions del Consell és la de prioritzar la sortida dels infants al carrer les tardes de 17 a 20 hores, de dilluns a diumenge, o els matins dels caps de setmana i festius  de 10 a 13 h., ja que en aquesta franja horària es tallaran alguns carrers de la ciutat per eixamplar les zones peatonals i evitar aglomeracions.

 

També els aconsella passejar tranquil·lament gaudint de tot, circulant sempre per la seva dreta. D'aquesta manera es facilitarà el distanciament necessari de 2 metres amb la resta de vianants i es podran evitar creuaments innecessaris. 

El missatge del Consell d'Infants també recalca la necessitat de no compartir jocs o joguines, i pel que fa a patinets o skates, es poden fer servir però sempre amb molta cura i respectant les distàncies. Finalment, també reforça el missatge de la necessitat d'una bona higiene de mans, i de que davant qualsevol símptoma de malestar, cal quedar-se a casa. 

Per al jovent d'entre 14 i 18 anys, el Consell proposa que parlin amb la família i acordin de quines tasques que permetin sortir a l'exterior es poden encarregar: treure escombraries, passejar el gos o anar a comprar. Els i les nostres adolescents podran així assumir responsabilitats i gaudir d'una sortida a l'exterior.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior