Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/11/2020 23:28:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

10/09/2020
Lectures: 920
L'Ajuntament comparteix amb la comunitat educativa les diferents mesures que permetran un inici de curs segur a les escoles de Sant Feliu

La regidora d'Educació, Mireia Aldana, juntament amb representants d'AMPAs i AFAs de Sant Feliu, es van reunir dimecres 9 de setembre per tractar l'inici del curs escolar del proper dilluns dia 14. Aldana va compartir amb les persones assistents a la sessió telemàtica les mesures que s'han treballat des de l'Ajuntament amb els diferents centres educatius i que complementaran els plans d'obertura dels espais per tal que alumnat i professorat comptin amb les màximes garanties de seguretat i prevenció. 

A nivell general, un dels acords aplicables a tots els centres del municipi és la creació de la Taula permanent d'educació i salut, formada per les direccions, AMPAs i AFAs, així com per personal municipal de l'àmbit de l'Educació i la Salut, i referents de salut comunitària dels CAPs, que faran el seguiment de l'evolució del curs escolar. Per part de l'Ajuntament també existeix el compromís de reorientar i intensificar el servei de neteja a tots els centres educatius, i de desenvolupar actuacions de senyalització horitzontal a la via pública per reforçar les mesures de seguretat en les entrades i sortides de cadascun dels equipaments.

Els i les representants de la comunitat educativa també van rebre informació sobre una sèrie d'actuacions d'adequació dels nous accessos als centres de primària per vetllar per les entrades i sortides segures, així com la sectorització de patis i menjadors per garantir que els grups estables de convivència no es barregin, i mantinguin la pertinent distància de seguretat.

Un altre dels compromisos adquirits per l'Ajuntament és el de reforçar la presència policial als voltants dels centres en els horaris d'entrada i sortida. A més, es tallaran els carrers d'Eugeni d'Ors, Josep Teixidó, Mas Lluí i Verge de la Mercè en els horaris d'entrada i sortida dels centres al matí i a la tarda, en una clara aposta per garantir la mobilitat segura i les mesures de distància normatives, i amb la possibilitat de que s'ampliïn durant el curs.

A la reunió, l'Ajuntament va garantir el ple suport i acompanyament a AMPAs i AFAs de Sant Feliu en la planificació de les activitats extraescolars, i es va comprometre a adequar el funcionament i metodologia de totes les activitats contemplades en el Programa Municipal d'Activitats Educatives.

Mesures en escoles bressol

Entre les actuacions previstes per adequar el funcionament de les escoles bressol municipals, segons va explicar la regidora d'Educació a la trobada, hi ha la realització de proves serològiques a les treballadores públiques. També es desenvoluparan tot un seguit d'actuacions d'adequació dels espais comuns interiors i exteriors per garantir la no barreja entre grups de convivència, i es farà una reserva de places d'aparcament en concepte de "Petó i Adéu" a les escoles bressol Fàbregas i Ginesta. Un altre dels compromisos de l'Ajuntament per aquest curs és el de garantir la borsa de treball per possibilitar substitucions immediates, i retornar les quotes de tots els serveis no utilitzats en el cas de confinament d'un grup de convivència. 

Mesures en l'àmbit d'escoles de primària i secundària

L'Ajuntament aquest curs anuncia la creació d'un nou ajut social de suport a l'escolarització per a les famílies de la ciutat, per tal de fer front a les despeses de llibres, material o sortides escolars. Els imports dels ajuts per a nens i nenes d'infantil i primària arribaran als 130 euros, mentre que en el cas de l'alumnat de secundària pujaran fins als 150 euros. Les sol·licituds es podran tramitar a partir del mes d'octubre. A més, es garantirà una dotació de 6 vetlladores municipals als centres educatius de primària i secundària per reforçar l'atenció a la diversitat, i s'adquiriran 30 ordinadors de sobretaula per cobrir les necessitats digitals de l'alumnat en cas de possibles confinaments. De manera complementària, i amb l'objectiu de garantir l'equitat digital, es valorarà la possibilitat de reprendre la contractació de 80 aparells Mi-Fi a primària i secundària.

Mesures per a l'Escola Municipal de Música

Aquest equipament municipal comptarà amb un nou equip directiu per aquest curs 2020-2021, que garantirà l'elaboració del Pla de contingència en cas de possibles confinaments. L'objectiu d'aquesta mesura serà adequar el nou funcionament de l'escola segons les instruccions de les autoritats sanitàries. En la reunió també es va fer constar que es realitzaran proves serològiques al claustre de professorat d'aquest centre.

Totes les mesures parteixen de la base que l'educació és un servei públic essencial, garantia de cohesió social i, sobretot, un dret dels nens i nenes Sant Feliu, i la prioritat de l'Ajuntament és que el curs escolar que s'inicia el proper 14 de setembre es pugui desenvolupar amb les màximes garanties possibles i que tots ells puguin gaudir d'una tornada a les aules segura.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar