Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2020 02:31:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Participació al projecte "Tinguem cura del planeta"

El projecte "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global impulsat, en els seus inicis, pel govern brasiler, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per a millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un procés interactiu protagonitzat per joves d’entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.

Per a la dinamització de les Conferències als centres escolars catalans podeu consultar la Guia metodològica Tinguem Cura del Planeta, amb informació històrica del procés i propostes de dinàmiques per fer els passos de la Conferència. També disposeu del vídeo resum del procés.

Curs 2013-14

Si sou un centre de secundària i voleu afavorir la participació de l'alumnat us animem a participar en aquest projecte internacional. Poseu-vos en contacte amb l’Oficina de Serveis Ambientals i us n'informarem.

Curs 2012-13

En finalitzar el curs 2011-2012 es du a terme un procés de reflexió el qual finalitza amb la reformulació del projecte al llarg de tres cursos, amb els quals els centres tenen més temps per implementar les actuacions que es proposen i involucrar més actors. Durant el curs 2012-2013, 40 centres participen al projecte, 3 de Sant Feliu: INS Olorda, Mare de Déu de la Mercè i Bon Salvador. El camí comença amb la realització de les conferències escolars, continua amb la Trobada Catalana el 29 d'abril i finalitza amb la Trobada Estatal a Pontevedra (Galícia), el 19 de juny.

Mosaic simbòlic realitzat pels joves a la Trobada Catalana, el 29 d’abril de 2013

Mosaic simbòlic realitzat pels joves a la Trobada Catalana, el 29 d’abril de 2013

Dels 12 delegats triats pels nois i noies per a representar el procés català, 4 són de les escoles de Sant Feliu. Durant tot el procés, els joves segueixen debatent i intercanviant accions que poden dur a terme des dels centres educatius per canviar l'entorn més proper i el planeta, sempre sota la premisa de Jove educa a jove i Jove escull a jove.

Recepció dels 12 delegats catalans pel Secretari General de Territori i Sostenibilitat

Recepció dels 12 delegats catalans pel Secretari General de Territori i Sostenibilitat

Curs 2011-12

El dia 17 de novembre de 2011 va tenir lloc a Barcelona la II Conferència Catalana, amb la participació de 37 centres i 140 joves d'arreu de Catalunya. Dos centres de secundària de Sant Feliu hi van participar, explicant els processos realitzats, i les accions a les que s’han compromès per tenir cura del planeta, que tenen com a referent la Carta de Responsabilitats decidida pels joves al Brasil l’any 2010.

En aquest vídeo podeu veure un resum del treball realitzat en aquesta conferència, i veure els resultats .

El següent pas ha estat portar els compromisos dels joves catalans a la I Conferencia estatal “Cuidemos el planeta”, celebrada a Vitoria-Gasteiz el 26 i 27 de gener de 2012. Allà, els delegats catalans s’han trobat amb joves representants d’altres comunitats autònomes (Galícia, País Basc, Madrid i Canàries) per a debatre i prioritzar les responsabilitats envers el medi ambient més urgents a assumir des de l’estat espanyol.

Podeu veure els resultats de la conferència estatal.

I Conferencia estatal "Cuidemos el Planeta"

Curs 2009-10

Més de 50 països participen d'aquest procés, i durant el curs 2009-2010 es van organitzar activitats a les escoles per debatre i consensuar les responsabilitats i accions que els joves volen assumir. A nivell català, estatal i europeu es van celebrar conferències de joves per continuar el debat i es van redactar Cartes de Responsabilitats. En aquestes conferències també es van seleccionar els delegats que van representar els joves a Brasil. Les escoles Mare de Déu de la Mercè i Bon Salvador van participar d'aquest procés, i ho van continuar fent en el curs 2011-2012.

Conferència de joves "Tinguem cura del planeta"

Els joves tenim cura del planeta! from Ersília on Vimeo.