Festes de Primavera

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/01/2019 14:08:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Festes de Primavera
Tota la informació de les festes

Mirant les arrels i mirant el futur: Sant Feliu 1928-2028

Sr. Jordi San José Buenaventura, l'Alcalde

Sant Feliu acull els propers 11, 12 i 13 de maig les Festes de Primavera, celebració que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: l’Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

Aquest 2018 prèn especial rellevància l’Exposició Nacional de Roses, que celebra la seva 60a edició. Però Sant Feliu és la Ciutat de Roses des de fa més de 60 anys. Enguany, també commemorem els 90 anys de la primera exposició de roses que es va fer a casa nostra al 1928.

Aquest és el motiu del fantàstic i original cartell d’aquesta edició de les Festes de Primavera i hauria estat l’únic motiu de celebració si no fos perquè al gener d’aquest 2018, el ministeri de Foment confirmava que al segon semestre de 2019 s’iniciarà el soterrament complet de la via del tren a tot el casc urbà de Sant Feliu, des de la riera Pahïssa fins a la carretera de la Sànson.

És per aquesta raó que a la plaça de la Vila hi trobareu els dos elements principals de les Festes d’aquest any especial. Us convido a descobrir l’homenatge que s’ha preparat a tants anys de roses a la nostra ciutat amb una decoració molt especial, i a informar-vos, participar i descobrir tot el que voleu saber sobre el proper soterrament de la via a la nostra ciutat. Una fita que marcarà un abans i un després en la nostra història.

Al 1928 un grup de santfeliuencs i santfeliuenques va iniciar una tradició que perdura, i les exposicions de roses ens connecten amb les nostres arrels any rere any. Ara, a més, tenim un projecte que marcarà les bases de la ciutat del futur, però d’un futur molt proper. L’any 2028 Sant Feliu serà una ciutat renovada, amb nous espais guanyats a la via per a la ciutadania.

Cal que participem tots i totes del procés de creació d’aquesta nova ciutat, i que diem ben fort Bye bye via!

Jordi San José
L’alcalde