Festes de Primavera

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/03/2019 22:19:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Festes de Primavera
Tota la informació de les festes

  Exposició Nacional de Roses

  L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) d'entre 300 i 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

  Enguany l'Exposició de Roses arriba a la 60a edició des què va ser declarada Nacional l'any 1958 i concideix amb el 90è aniversari de la primera Exposició celebrada l'any 1928 a l'Ateneu Santfeliuenc. Per aquest motiu des de la façana de l'Ajuntament es ret homenatge a aquestes dues efemèrides, amb les roses com a protagonistes.

  Exposició Nacional de Roses 2018

  Els muntatges i la decoració floral de la 60a Exposició Nacional de Roses seran de temàtica lliure. Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’exposició, que obrirà les portes el divendres 11 de maig, a les 20 h, després del pregó de la Rosa a l’Auditori del Palau, que anirà a càrrec del periodista santfeliuenc Esteban Crespo.

  L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 300 varietats diferents.

  L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

  Xerrades, demostracions florals i concursos de roses

  En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així l'exposició del 58è Concurs de fotografia Rosa d’Or.

  Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

  El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L'Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

  Actuacions de l’Escola Municipal de Música

  De divendres a diumenge, a la pèrgola de l'Exposició Nacional de Roses i als jardins del Palau Falguera.

   Escola Municipal de Música

  Degustació de roses i flors

  Dins dels espais de l'Exposició Nacional de Roses l'alumnat del cicle formatiu d'hoteleria de l'institut Martí Dot realitza demostracions de receptes on la rosa és la protagonista. (www.lacuinadelesroses.cat).

  Imatge de l'Exposició Nacional de Roses