Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/09/2021 16:36:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

Comuns pel dret a l'habitatge

20/12/2018
Lectures: 1666
Comuns pel dret a l'habitatge

La defensa del dret a l'habitatge ha estat una constant en el nostre treball a l'Ajuntament durant aquests darrers mandats. Les polítiques d'habitatge requereixen una planificació necessària, no poden ser resultat de la improvisació, sinó que han de respondre al model de ciutat equilibrada, cohessionada i ben gestionada, que des dels comuns hem abordat en el Pla Local d'habitatge, i del qual ja hem posat en marxa diverses accions.

Sabem que Sant Feliu pateix, com la majoria de ciutats catalanes, una nova bombolla immobiliària que fa que els preus, tant de compra com de lloguer, hagin entrat en una nova espiral alcista, arribant una altra vegada als nivells de l'any 2007 (abans de l'esclat de la crisi). Per aquest motiu és important que ens dotem d'una borsa d'habitatge públic de lloguer, amb pisos que provinguin del mercat privat, i que canalitzem per l'Oficina Local d'Habitatge, com des de la promoció d'habitatge públic amb un parc bàsicament de lloguer.

M'agradaria destacar tres accions importants:

  • El trasllat de l'Oficina Local d'Habitatge al carrer de Pi i Margall, renovada, amb més centralitat i més serveis. Actualment les persones propietàries que vulguin posar el seu pis a la borsa municipal tenen uns avantatges importants com la gratuïtat del certificat d'eficiència energètica de l'habitatge, subvencions en l'IBI o subvencions per a la reforma dels habitatges de fins a 5.000 euros.
  • I sobretot també explicar que iniciem una campanya per a la inscripció al Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit, tràmit que es pot fer des del setembre a l'OAC, a la planta baixa de l'Ajuntament. Aquest tràmit serà indispensable per optar a la promoció de 18 habitatges de lloguer que hi haurà a la tercera planta del carrer del Pla, número 2, i el tancarem a finals de març. Més endavant disposarem de 14 habitatges més a la quarta planta del mateix edifici, i també amb 40 habitatges al carrer d'Anselm Clavé (on ara hi ha un aparcament provisional).
  • Per últim, també cal destacar la modificació de planejament que hem iniciat al Mas Lluí per habitatge tutelat per a gent gran. Darrere de l'institut Olorda, hem previst la construcció d'un màxim de 90 habitatges amb serveis per a gent gran autònoma, i un equipament de barri a la planta baixa.

Aquestes són algunes mesures que estem duent a terme per dotar-nos d'un parc públic de lloguer, i en farem servir d'altres com la compra d'habitatges que provenen de les entitats financeres, o la reserva del 30% d'habitatge protegit en rehabilitacions urbanes com ha fet Barcelona, per poder fer front a una realitat que afecta el nostre municipi i poder garantir el dret a l'habitatge a la ciutadania.


 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior