Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 07:58:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

29/10/2013
Lectures: 2657
No al cop de tarifa a les escoles bressol (juliol 2013)

El PSC ja va votar el curs passat en contra de l'increment de les tarifes de les escoles bressol perquè suposaven un increment del 14% (dels 140 € al 160 €). Si com diuen volien apujar les taxes i els preus públics un 5% anual, amb l'increment de l'any passat ja van esgotar les previsions de tota la legislatura.

En el Ple de maig de 2013, el PSC va tornar a votar en contra del cop de tarifa que vol imposar l'Equip de Govern, amb l'inestimable suport del PP.

La proposta de la coalició d'ICV i la dreta nacionalista de CiU, que presideix el Sr. Jordi San José, consisteix a fer pagar als pares i les mares que porten els seus fills i filles a les escoles bressol les retallades del Govern de CiU. Per això han decidit que més de la meitat dels pares i mares paguin aquest any 195 € al mes, és a dir, quasi un 40% més que fa dos cursos. I que un 13% més dels pares i mares paguin 176 € al mes, fet que suposa un 25% més que fa dos anys.

Però qui són aquestes famílies? Són els "potentats" de Sant Feliu? No, són aquelles parelles que, per exemple, tenen un fill i les seves nòmines brutes mensuals superen els 2.612 € i els 2.242 €, respectivament.

Per amagar aquesta brutal pujada, intenten vestir-la de tarifació social, d'escalonat progressiu, però també en això amaguen la veritat sota un joc de paraules.

Fins ara les famílies amb menys ingressos pagaven 32 €, ara una família de tres membres que tingui una nòmina bruta de 748 € mensuals haurà de pagar 60 €, és a dir, un 87'5% més.

Com ja ens té acostumats, des de la seva actitud tancada, sense donar informació, sense afavorir el debat, sense buscar el consens amb qui com el PSC defensem i apliquem la tarifació social, ha pretès imposar un trágala perquè legitimessin el brutal cop de tarifa a les escoles bressol.

El PSC allà on tenim la responsabilitat de governar apliquem tarifacions socials, i polítiques socials, però amb preus base més socials (Esplugues 114 €, Sant Just 159 €, Sant Joan 164 €), per això creiem que l'actitud del Sr. Alcalde no passa de ser un groller intent de presentar-nos com a oposats a les tarifacions socials, quan a l'únic que ens oposem és a la brutal agressió als pares i mares de les escoles bressol que suposen aquests increments. Una agressió de la qual es vanta, per haver aconseguit el suport de les dretes espanyoles i catalana i que seguirà castigant la majoria de la ciutadania amb les seves pujades de taxes i preus públics.

El PSC plantejarà una proposta constructiva de tarifes socials -mitjançant al·legacions a l'acord-, demostrant així que un altre tipus de tarifació social és possible. Una que suposi contenir els preus i repartir d'una manera més justa i progressiva una part del cost de les escoles bressol entre les famílies, atenent les seves possibilitats reals.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar