Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 07:20:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

01/03/2013
Lectures: 2154
El que és ètic i el que és immoral (març 2013)

No hi ha dia que no ens enduem un sobresalt. La crisi econòmica, l'atur i la corrupció s'han convertit en la nostra quotidianitat. No és estrany que la gran majoria de ciutadanes i ciutadans ens percebin com el problema, quan hauríem de ser la solució, o com a mínim part d'aquesta, dipositaris de la confiança que va vinculada al vot.

Sense entrar en la política d'alta volada, des de la qual és molt fàcil perdre de vista el ciutadà, tenim l'oportunitat des de la política de proximitat, la municipal, de demostrar que podem ser útils a la nostra ciutat i els seus ciutadans. Això pot ser així quan s'aposta per polítiques de consens no partidistes en què el concepte del bé públic no va lligat a unes sigles. En cas contrari, es governa només mirant cap a un costat i les decisions municipals solen estar determinades per la ideologia, on entenc que hi ha l'objectiu de perpetuar-se, moltes vegades allunyada del bé comú.

El govern de la nostra ciutat ha dilapidat, en poc menys de 2 anys, tota la credibilitat que podia haver acreditat fent polítiques socials solidàries i amb bonificacions en taxes i impostos, duent a terme una política ètica i transparent.

La nostra ciutat és una de les més cares del Baix Llobregat per obrir qualsevol tipus de negoci. Quan cada dia tanca un comerç, no sembla una mesura intel·ligent no fer res.

Les taxes s'incrementen per sobre de l'IPC, i es treuen de la màniga nous impostos com tenir animals de companyia. L'IBI puja. Ara es duen a terme moltes reunions per explicar què passa amb això de l'IBI, però la veritat és que només el PSC ha presentat al·legacions, i a la sala de plens es troba a faltar la pressió veïnal que hi havia durant l'anterior legislatura, quan l'IBI cada any baixava un 2% per voluntat política del PSC.

S'incrementa des del primer dia la despesa en sous de regidors i nòmines de nou personal, sense que fins ara, l' alcalde, hagi accedit a mostrar al PSC els expedients d'aquestes contractacions, que s'han demanat fa més d'un any.

Per descomptat que no parlem de legalitat o il·legalitat, parlem de transparència, del que és ètic i del que és immoral. Els polítics amb responsabilitats de govern no poden convertir-se en una casta privilegiada, ans tot el contrari, qualsevol decisió política i tot cèntim gastat que s'aparti de l'objectiu del bé comú i de millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans és immoral i contribuirà a engrandir la percepció que ens hem convertit en un problema.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar