Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:11:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

17/07/2014
Lectures: 2181
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet a tràmit la demanda del PSC contra l'IBI il·legal de Sant Feliu (juliol 2014)

El 23 de juny passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu que el Grup Municipal Socialista ha plantejat contra la pujada addicional del 9% de l'IBI (del 0,501% al 0,546%) per estar fora de termini i per sobre del que legalment es podia.

El mes d'abril passat, en un ple extraordinari, l'Equip de Govern d'ICV-EUiA-ISF i CiU va aprovar aquesta pujada il·legal de l'IBI. En aquell ple el PSC va votar en contra i ja va anunciar que prendria totes les accions que estiguessin en la seva mà per impedir aquests "abusos". El recurs contenciós administratiu n'és una.

Durant la Fira del mes de maig, el PSC va promoure la interposició de recursos de reposició per part dels veïns i veïnes de la ciutat, demanant la revisió del rebut que es va girar amb un tipus d'IBI il·legal.

Era el moment adient perquè l'Equip de Govern recapacités i fes marxa enrere i obrís un procés de negociació amb les altres forces polítiques i ciutadanes per resoldre l'embolic que ha creat amb la seva actuació negligent i prepotent. La resposta ha estat obstaculitzar burocràticament la reclamació dels veïns i veïnes.

En el proper ple de juliol l'Equip de Govern d'ICV-EUiA-ISF i CiU té una última oportunitat per reconduir el cúmul de despropòsits que ha anat fent fins ara. Haurien d'estimar tots els recursos que han platejat els veïns i veïnes i les associacions. Modificar els altres rebuts que queden per girar amb el tipus del 0,501% i compensar l'excés que han cobrat en el primer. No obstant això, ens temem que una altra vegada continuaran actuant amb la sordesa social i la prepotència que els caracteritza i els rebutjaran.

Per això el PSC vol fer una crida a l'Equip de Govern perquè rectifiqui la pujada addicional del 9% d'aquest tipus il·legal d'IBI del 0,546%. Ens oferim per resoldre el tema d'una forma racional i acordada, en el benentès que si aquest oferiment es rebutja continuarem defensant també en el tribunals allò que defensem en el plens de l'Ajuntament. I que no és altra cosa que la nostra forma d'entendre la manera de fer política, defensar els interessos i el benestar de les veïnes i veïns de Sant Feliu.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar