Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:22:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

03/07/2015
Lectures: 2295
Discurs de presa de possessió

Senyor alcalde, diputades, diputats, regidores, regidors, anteriors alcaldes, autoritats, entitats i associacions, senyores i senyors, bona nit.

Permetin que en nom i representació del PSC aprofiti les primeres paraules per felicitar tota la ciutadania de Sant Feliu.

Felicitar-la perquè en les eleccions municipals del passat dia 24 de maig tots i totes varem donar una important demostració de participació democràtica en aconseguir que 2.500 persones més que fa quatre anys participessin en la decisió.

Permetin també que expressi el meu agraïment a les 3.836 persones que van renovar la seva confiança en la proposta i les persones que representàvem l'opció socialista a la ciutat de Sant Feliu.

Unes votacions que han donat pas al ple municipal més plural de tota la història dels ajuntaments democràtics de la ciutat des de la recuperació de la democràcia que va suposar la Constitució de 1978.

Mai havíem estat vuit grups presents en el ple.

Si m'ho permeten –i sense que en cap cas soni com un retret– els diré: "que ens ho han deixat força complicat". Però ni ens queixem ni ho veiem com a negatiu, sinó tot el contrari, és representatiu del que ha volgut la ciutadania.

I per a una persona que encapçalava una opció que tenia com a lema "Fer allò que Sant Feliu vol i necessita", respectar allò que ha volgut Sant Feliu és la primera obligació, si es vol ser conseqüent i per complir amb allò amb el que ens hem compromès.

No obstant, tot i ésser un escenari més plural i més complex de gestionar, la veritat és que interpretar el que va dir Sant Feliu el 24 de maig no resulta gaire difícil. Per desena vegada: "va reiterar que continua essent una ciutat d'esquerres, progressista i catalanista".

Per això, enteníem que si Sant Feliu havia votat per les esquerres, progressistes i catalanistes, havíem de col·laborar en la creació d'un govern que respectés allò que majoritàriament s'havia votat.

Per a nosaltres això no significava cap canvi de rumb, ni concessió antinatura.

Ja ho havíem plantejat en aquesta mateixa sala al mes d'octubre de l'any passat quan es va fer l'acte de presentació de la cap de llista, ho varem reiterar al mes d'abril passat, també aquí, quan varem presentar la llista, i ho varem reiterar la nit de les eleccions, així com a totes les reunions amb les altres forces que han obtingut representació durant el període de converses post electorals.

En aquests temps d'incertesa, de crisi i de retallades salvatges, i també d'atomització de la representació política, si allò que volíem aconseguir era posar per davant els interessos de les persones i de la ciutat, la legítima diversitat de plantejaments no podia ser un problema insalvable.

I més quan –com a partits d'esquerres que som– tenim més coincidències que diferències. Perquè ambdues forces polítiques coincidim en què ara més que mai:

  • cal lluitar per la regeneració democràtica, i ser inflexibles, en el rebuig de la corrupció i dels corruptes,
  • fer que la nostra actuació estigui presidida pels valors que sempre ens han definit: la justícia social, la llibertat, la igualtat i la solidaritat,
  • i continuar millorant la nostra ciutat, dinamitzant-la econòmicament i culturalment amb l'objectiu, creant un marc de convivència, on la prioritat sigui corregir les desigualtats socials i ajudar en el possible, a solucionar els problemes de les nostres veïnes i veïns.

No obstant, tots m'entendran si els hi confesso que el fet que fos una opció coherent i lògica, no vol dir que fos fàcil de portar a la pràctica.

A Sant Feliu el desacord entre les dues forces d'esquerres majoritàries ha estat la norma, i l'entesa l'excepció. Només al 1979 i al 1999, es van produir dues curtes experiències. Per això molta gent tot i que ho considera desitjable, ho veia impossible.

Per això vull reconèixer i felicitar el nostre alcalde pel lideratge i la valentia de prendre una decisió gens fàcil, que al llarg d'aquest mandat quedarà patent l'encert de la mateixa.

Sota aquestes premisses varem negociar i acordar les bases d'un pacte de govern que respecta la pluralitat de les urnes i l'orientació d'esquerres, catalanista i progressista que van expressar, al temps que garanteix un govern local estable, coherent i molt majoritari per abordar la governabilitat de la ciutat.

Una governabilitat basada en dos pilars: un acord programàtic i una forma de governar oberta i dialogant.

Un acord programàtic orientat a atendre les persones, cuidar la ciutat i millorar la gestió pública.

On atendre les persones es concreta en què a la ciutat:

  • hi hagi més oportunitats de feina i menys atur,
  • els drets de ciutadania es facin efectius i es redueixin les desigualtats,
  • puguin desenvolupar autònomament el seu projecte vital.

On cuidar la ciutat significa tant mantenir endreçat i sense que es deteriori el que tenim, com anar completant allò que ens falta.

I millorar la gestió pública, expressa el compromís per una administració, més austera i eficient però sobre tot dirigida i pensada per donar servei al ciutadà i no a l'inrevés.

Els hi deia que ambdues forces tenim un acord en els temes programàtics, però també una coincidència plena en què cal una forma de governar oberta i dialogant on el diàleg i l'entesa amb la ciutadania, amb les seves entitats i associacions i amb les altres forces polítiques presents al ple, són la millor forma d'assolir allò que els nostres veïns i veïnes necessiten.

Això és el que hi ha darrera de l'acord públic i publicat que ICV-EUiA i PSC varem signar el dia 12 de juny i el que explica –estem en el torn d'explicació de vot– que avui hàgim donat el nostre vot per al nomenament de Jordi Sant José com a alcalde de Sant Feliu.

Visca Sant Feliu!!

 

Lourdes Borrell
Portaveu del PSC

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar