Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:15:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

27/05/2016
Lectures: 1449
Mai més!

Segons les dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat i Serveis Socials i Igualtat, entre els anys 2005 i 2015, a Espanya hi ha hagut 683 víctimes de violència de gènere. En el que portem de 2016, ja en són 14 i se n'ha de sumar una de més.

Aquest 14 d'abril a Sant Feliu de Llobregat hem patit un acte de brutalitat masclista, l'assassinat de la nostra veïna, la Cristina, a mans de la seva exparella.

No hi ha explicació ni justificació per a un acte d'aquesta magnitud en què s'assassina una dona i es deixa una nena de 8 anys òrfena i una família trencada.

Una família a qui volem traslladar el nostre consol, solidaritat i oferta de col·laboració més sincera i personal.

En la nostra societat, que es fa dir culta i avançada, no podem tolerar cap mena d'actitud masclista, perquè és incompatible amb la igualtat entre les dones i els homes que exigim. Els nostres governs han d'entendre que l'educació és bàsica per garantir la formació en igualtat i en valors no sexistes. Que la creació d'estereotips masclistes com els que veiem en diferents programes dels mitjans de comunicació i en publicitat, on la dona apareix com un objecte, no sols no ajuden sinó que van en contra d'aquesta formació. També aquí han d'actuar i amb contundència.

És necessari un gran Pacte d'Estat que reforci els mitjans judicials, policials i socials per evitar que cap dona se senti desprotegida davant la violència masclista, restablir el codi ètic entre els Mossos d'Esquadra perquè no estigui subjecte a vaivens polítics, eradicar del nostre sistema educatiu i de comunicació pública els comportaments sexistes i de submissió de la dona, que encara són defensats per determinats sectors de la nostra societat.

Animo totes les dones a no tolerar cap actitud de control o de violència, tant verbal com física, per part de les seves parelles, i demano a l'Estat i a la Generalitat que incrementi l'esforç i les mesures per lluitar contra la violència de gènere.

NI UNA MÉS! 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar